7óra7

HOME: a budapesti Goethe Institut és a Krétakör konferenciája

HOME: a budapesti Goethe Institut és a Krétakör konferenciája

2014. 12. 04. | 7óra7

Hogyan próbálta a két állam a legfiatalabb polgárai számára személyes tapasztalattá tenni a demokráciát? Mit kellene tudnunk a demokráciáról, és hogyan lehet „megtanulni“ a demokráciát? Ezek a kérdések állnak a „HOME” című projekt középpontjában.

A Krétakör 2013/2014-ben Szabadiskola címmel indított közéleti aktivizáló programot a középiskolás korosztály számára azzal a céllal, hogy vonzóvá és érdekessé tegye a közéleti és társadalmi kérdésekkel történő foglalkozást, és tapasztalattá a közügyekről való gondolkodás lehetőségét és felelősségét.

A második évfolyam, a 2014 őszi szemeszter, a budapesti Goethe Intézettel együttműködésben jött létre. 2014 őszén három diákcsoport (Berlinben, Budapesten és Miskolcon) három különböző megközelítésben vizsgálta az „otthon” kérdését, mint közösségi, egyéni egzisztenciális és végső soron politikai problémát. A közös munkát a Fiatalok. Társadalom. Részvétel című konferencia zárja.

A program keretében a budapesti diákcsoport a Szabadiskolában szerzett tapasztalatai felhasználásával gerilla plakátkampányt hozott létre a lakhatási válság és a hajléktalanság tűrhetetlen állapotát tematizálva. Az elkészült alkotások ezekben a napokban láthatóak Budapest utcáin, de a konferencia során a diákok által vezetett túrák keretében is végigjárhatóak.

Kapcsolódó:

>>> +1 - Folytatódik a Krétakör online politikai műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637993885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása