7óra7

Átadták az idei Pro Cultura Timisiensis díjakat

Átadták az idei Pro Cultura Timisiensis díjakat

2014. 12. 07. | 7óra7

Albert Alpárt, a társulat díszlettervezőjét Dobre Kóthay Judit elismert látványtervező, Molnos András Csaba színművészt pedig Szekernyés Irén újságíró méltatta.

Parasztopera - Éder Enikő, Molnos András Csaba Dobre Kóthay Judit így beszélt: "Albert Alpár a legnagyobbak közé tartozik. Vérbeli profi. Tudja mit jelent díszlet- és jelmeztervezőnek, de mindenek előtt tudja, mit jelent színházi embernek lenni. Képzőművészként, a maga eszközeit és művészi adottságait kihasználva áldoz Thália oltárán, alkotásaival teremtve értelmet a néma és mély színházi térben. Vele született szenvedélye a formák, anyagok és a színpad iránt tette őt szakmája egyik legkiemelkedőbb alkotójává."

Szekrényes Irén többek között a következőket mondta: "Molnos András Csaba színművésznek a lelke, a szenvedélye a szakmája. Állandóan kereső és fáradhatatlan megfigyelője az életnek. Nincs és nem is volt soha művészi vagy szellemi vezetője. A polgári élet, a pillanat, az emberi lét alap gondolatainak, a lényegek és eszenciák megértésére törekszik, azzal az ősi kíváncsisággal felvértezve, mely a legnagyobbak sajátja. A kérdésekre és felmerülő problémákra maga próbál válaszokat és megoldásokat találni. Tudja, hogy nincs abszolút igazság, és minden válasz csak ideglenes, míg ez a szenvedély, az állandó keresés az, ami egyedül és kizárólag örök."

Kapcsolódó

>>> Pro Cultura Timisiensis a temesvári magyar társulat három tagjának

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777993867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása