7óra7

Katowicében és Budapesten vendégszerepel a marosvásárhelyi színház

Katowicében és Budapesten vendégszerepel a marosvásárhelyi színház

2014. 12. 10. | 7óra7

A Radu Afrim román rendező által jegyzett Az ördög próbája című produkció december 13-án két alkalommal lesz látható a lengyel városban, az Európa Sziléziában című projekt keretében. A marosvásárhelyi társulat tavaly a Mélyben című előadással mutatkozott be a Teatr Slaski közönségének.

Az ördög próbája

A társulatot december 15-én a budapesti Thália Színház látja vendégül a Határon Túli Hétfők elnevezésű programsorozat részeként. A budapesti közönség a Figaro című előadást nézheti meg, amelyet Keresztes Attila, a társulat művészeti igazgatója állított színpadra. A rendező Beaumarchais és Mozart művét tekinti rendezése kiindulópontjának, és ötvözi a két színpadi művet.

Gáspárik Attila, a színház vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon fontos a társulat számára a lengyel vendégszereplés, ugyanis kíváncsiak arra, hogy a román és a magyar szakmán túl, Európában hogyan fogadják előadásaikat, és mi a véleményük munkájukról.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157993823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása