7óra7

Gáspárik Attila köszöntője Jánosházi Györgyhöz

Gáspárik Attila köszöntője Jánosházi Györgyhöz

2014. 12. 15. | 7óra7

Gáspárik Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója levélben köszöntötte a díjazottat, hiszen jelenleg a Tompa Miklós Társulat Katovicében és Budapesten vendégszerepel.

Tisztelt Jánosházy György! Kedves Gyuri!

Számunkra, kisebbség számára – kisebbség alatt értem azokat, akiket cselekvő módon érdekel a művészet, s ezen belül a színház – igen fontos az olyan, más kisebbségekkel való együttműködés, mint a műfordítók, drámaírók, színikritikusok. Annak különösképpen örvendünk, hogy e kisebbségben olyan nagyságot tisztelhetünk, mint Téged, mindenki Gyuriját, aki személyes példáddal építetted, alakítottad ki számunkra is a szabadság köreit függetlenül a politikai rendszertől, fordításaiddal élőbe kapcsolva bennünket a világ kultúrájával.

Ez a méltatás csak jelképes elismerése annak az életműnek, amelyet Magad mögött tudsz és amivel világosabbá tetted a kulturális kisebbségi létet. Köszönet érte!

Isten éltessen, és segítsen abban, hogy sokáig világíts még!

Gáspárik Attila

Kapcsolódó

Katowicében és Budapesten vendégszerepel a marosvásárhelyi színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597993789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása