7óra7

Balett és színház is szerepel az Uránia karácsonyi műsorán

Balett és színház is szerepel az Uránia karácsonyi műsorán

2014. 12. 18. | 7óra7

Varázsfuvola - Miklósa Erika

A karácsonyi vetítéssorozat elmaradhatatlan részeként Csajkovszkij pazar díszletekkel és jelmezekkel színre vitt karácsonyi mesebalettjét, A diótörőt két világhírű együttes feldolgozásában is meg lehet tekinteni. December 21-én vasárnap délután a moszkvai Bolsoj Balett 2014/15-ös évadjának első részeként A diótörő előadását élőben közvetítik, december 26-án kora este pedig a szentpétervári Mariinszkij Színház balett együttesének előadása látható az Uránia mozivásznán, felvételről. A karácsonyi balett kínálatot december 29-én délelőtt Ludwig Minkus A bajadér című, viszonylag ritkán játszott műve színesíti, szintén a Mariinszkij Színház produkciójában.

A prózai színház kedvelői december 27-én este a londoni Globe Színház produkciójában nézhetik meg Shakespeare Szentivánéji álom című remekművét, az idei „Shakespeare 450” emlékév zárásaként.

Mariinszkij Balett - A bajadér

December 31-én, Szilveszter délelőttjén Mozart időtlen tündérmeséje, a Varázsfuvola látható a New York-i Metropolitan Opera 2006-os produkciójában, az Éj Királynője szerepében a Kossuth-díjas és Prima-díjas Miklósa Erikával.

A teljes, koncerteket is tartalmazó programról az Uránia honlapján, itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77993755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása