7óra7

Hajléktalan opera

Hajléktalan opera

2014. 12. 18. | 7óra7

Az egyetlen hajléktalan című opera egy vidéki városban játszódik, ahol megjelenik egy hajléktalan ember. A polgármester befogadja. A jótettnek híre megy, idővel otthontalan emberek özönlik el a várost. Mivel a szociális ellátórendszer erre egyáltalán nincs felkészülve, konfliktusok sora következik, a polgármesternek pedig döntenie kell, hogy mi legyen a város új polgáraival.

A végjátékot a 2015. május 29-i premieren kísérheti figyelemmel az érdeklődő közönség a Duna Palotában.

A bemutatón a Duna Szimfonikus Zenekar muzsikál Antal Mátyás - a Nemzeti Filharmonikusok karigazgatójának - vezényletével. A címszerepet Bándi János, a szociális munkást Csereklyei Andrea, a polgármestert Mikecz Kornél alakítja.
A Nemzeti Énekkar a helyi lakosok, majd a hajléktalanok bőrébe bújik. A Magyar Vöröskereszt budapesti szervezetének fenntartásában működő AHA Hajléktalan Színpad otthontalan előadóművészei a karhatalom és a polgárőrség szerepében lesznek láthatóak.

Az előadás létrejöttéhez még nem áll rendelkezésre a teljes anyagi fedezet, ezért, aki egyetért a szervezők és az alkotók céljaival, nevezetesen, hogy a létrejövő előadás a hajléktalanság helyes társadalmi megítélését és a társadalmi érzékenyítést szolgálja, támogathatja az előadás létrejöttét az alábbi számlaszámon:

Diótörés Alapítvány
12001008-01215958-00100002 Raiffeisen Bank
A közlemény rovatban az Opera szót kérik feltüntetni.

Az előadás bevételét hajléktalan emberek támogatására fordítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227993761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása