7óra7

A Játékkészítő - Zenés akciómese a Tüskecsarnokban

A Játékkészítő - Zenés akciómese a Tüskecsarnokban

2014. 12. 26. | 7óra7

Az interaktív színházi előadás története szerint a klasszikus mesehősök - köztük Hüvelyk Matyi, Piroska, Jancsi és Juliska - felkeresik a Játékkészítőt, hogy segítsen nekik visszaszerezni elvesztett népszerűségüket, hiszen a mai gyerekek már nem is ismerik őket.

A Játékkészítő - próbafotó (Nagy Feró és Oroszlán Szonja)

A darab címszerepét Alföldi Róbert alakítja, de feltűnik a színen mások mellett Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Koltai Róbert, Király Viktor, Radics Gigi, Nagy Feró és Gundel Takács Gábor is. A darab írója - Illés Gabriella producer alapötlete nyomán - Divinyi Réka, rendezője Magács László, művészeti vezetője Szabolcs János, jelmeztervezője Müller Kata, Rettentő Borodin világát pedig Lakatos Márk jegyzi.

A teljes, mintegy 300 fős stáb tagjai hazai szakemberek, kivéve a darab koreográfusát, a nemzetközi produkciókból, így például a Mamma Mia! című film egyik alkotójaként ismert Nichola Treherne.

A Játékkészítő - próbafotó Az előadás Hien A mese rólad szól című dalával indul, a darab 12 betétdalát A Játékkészítő vezető zeneszerzője, Rakonczai Viktor, szövegíróként Orbán Tamás jegyzi, mellettük zeneszerzőként feltűnik még Rácz Gergő és Dobrády Ákos, de Király Linda, Király Viktor és Bereczki Zoltán is szerepel a szerzők között. Az előadást élő zenekar kíséri, Rakonczai Viktor zongorajátéka mellett egy négy tagú popzenekar játszik, amelyet a Magyar Virtuózok Kamarazenekar 8 tagja egészít ki.

A mozgalmas, táncosok és artisták fellépésével tarkított előadásban közreműködnek a Közép-Európa Táncszínház tagjai és a MACIVA fiatal artistái is.

A monumentális előadás mintegy 600 négyzetméternyi színpadát 5 nap alatt 100 ember építette fel és a rajta lévő eszközök Belgiumtól Izraelen keresztül a világ számos pontjáról érkeztek.

A színpad érdekessége, hogy minden díszlet függesztve van, állványok, traverzek nem rontják a színpadképet. A színpadba két süllyesztőt is beépítettek és lesz két gumiasztal, egy trapéz és egy kínai rúd is.

Látványos elemek sora tűnik fel az előadásban, például fél perc alatt nő ki a színpadból 8 darab 7 méteres paszuly, egy 4,5 méteres gondola "úszik" be a színpadra a nézőtéren át és feltűnik egy 16 méteres sárkány is, amellyel a főhősök küzdenek majd meg. Az előadás során 110 jelmez vonul fel, amelyekhez összesen 2500 méternyi anyagot használtak fel.

A Játékkészítő - próbafotó

Az előadást létrehozó TulipánTündér Produkció célja egy olyan 21. századi "műmese" életre hívása, amelyben a magyar és nemzetközi mesetörténet figurái, elemei és motívumai úgy jelennek meg, ahogyan azokat még senki nem láthatta.

Kapcsolódó

Véghajrában A Játékkészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr87993713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása