7óra7

Az Átriumba kerül a Nemzeti Vegyesbolt

Az Átriumba kerül a Nemzeti Vegyesbolt

2015. 01. 10. | 7óra7

Nemzeti Vegyesbolt

Valahol a tizenvalahányadik kerületben áll a Tarka ABC és a Sóhaj Videotéka. Nehezen bírják a versenyt, a két eladó mintha a múlt századból maradt volna itt. Videót már senki nem néz, a zsemlét pedig a közeli multinál szerzi be a nagyközönség. Az egyetlen megoldás, ha Nemzeti Dohánybolttá alakulnak. Ezt akadályozza az élet, meg egy-két szerelmi kaland. Remény nem sok, a vásárló kevés, és pénz sincs semmire. És akinek nincs semmije - az annyit is ér.

Dömötör Tamás rendező az előadásról: „Régóta vártam, hogy ezt az előadást létrehozzam. Pontos és nagyon erős az alapkonfliktus, tulajdonképpen egy szerelmi háromszögről van szó. A "köret", amelyet mi adunk hozzá, az pedig a magyar valóságból táplálkozik, ami eléggé abszurd. A történet szerint Nemzeti Dohányboltot akarnak nyitni azok, akiknek ez "nem jár".

Nemzeti Vegyesbolt

A matricákat is megveszik, azokat a barna matricákat. Aztán várják a csodát, de nem jön el soha. Ez egy "szabad" előadás, saját magunkat gyúrtuk bele. Az alapanyag pompás, vicces, tragikus, trágár és kegyetlen egyszerre. Mindenkinek szól, akinek tele van a hócipője a magyar valósággal, de nem bosszankodni akar, hanem röhögni. Hátha könnyebb így túlélni. Aki jegyet vált az egy társadalmi szatírát kap, egy szerelmi háromszög köré fonva.”

Az eredeti előadásról itt olvashatják kritikánkat.

Az előadást az alkotók 18 éven felülieknek ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597993633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása