7óra7

József és a színes szélesvásznú álomkabát kétszázadszor a Madách Színházban

József és a színes szélesvásznú álomkabát kétszázadszor a Madách Színházban

2015. 01. 15. | 7óra7

A musicalt a Madách Színház 2008. május 31-én mutatta be Szirtes Tamás rendezésében. A jubileumi előadás január 19-én, hétfő este 7 órakor kezdődik a Madách Színház nagyszínpadán - olvasható a színház közleményében.

A 200. előadáson a kijelölt szereposztás mellett a darab fináléjában színre lép minden szereplő, az előadás után pedig a Stúdió Színpadon folytatja az ünneplést a társulat.

Az előadás szinopszisa szerint Tim Rice és Andrew Lloyd Webber műve a József-legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

József, és a színes szélesvásznú álomkabát - Madách Színház

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. "Felnőttpukkasztó", szertelen művet alkottak belőle, amelyet 1967-ben oratórikus formában mutattak be. A darab már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. "Felnőtt" színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber a színpad törvényeit figyelmen kívül hagyva, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában mesél a kiválasztott fiúról, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata.

A darab bejárta a világ nagy színpadait, és mindenütt nagy sikerrel játsszák. Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak minden korosztály számára - olvasható a színház honlapján.

A József és a színes szélesvásznú álomkabát című produkció díszletét Erkel László Kentaur, a jelmezeket Rományi Nóra tervezte, az előadás koreográfusa Tihanyi Ákos, zenei vezetője Kocsák Tibor.

Kapcsolódó

Macskák - 1400. előadás a Madách Színházban

Zenés Naptár a Madách Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787993593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása