7óra7

A portugál Faust a Nagyítás-estek következő programja

A portugál Faust a Nagyítás-estek következő programja

2015. 01. 19. | 7óra7

A Nagyítás-estekkel a szervezők a kiválasztott témának, alkotónak valamely kevésbé ismert aspektusára helyezik a hangsúlyt, új, eddig ismeretlen oldalról mutatják be a klasszikus és kortárs irodalom alkotásait.

Ez alkalommal A portugál Faust című darabot láthatjuk, melyet a háziasszony, Sediánszky Nóra író-dramaturg Manoel de Oliveira A kolostor című filmje és Goethe műve alapján állított össze.

A történet szerint az amerikai Shakespeare-kutató, Michael Padovic úgy véli, Shakespeare valójában nem angol volt, hanem portugál. Elméletének bizonyítására Portugáliába, egy kolostorba utazik, ahol reményei szerint dokumentumokat talál a szokatlan elképzelésre. A kolostorban azonban felettébb különös dolgok történnek – a különös épület őre, Baltar, miután egyre erősödő vonzalmat érez Padovic gyönyörű felesége iránt, zavarba ejtő alkut kínál a férfinak: segítségével beleshet a „tükrön túli birodalomba”, igazi halhatatlanságot lophat magának, ha ezúttal csak a kutatómunkának szenteli magát, és örökre Portugáliában marad. Csábítás és hatalom, tudás és erotika keveredik a létezés határait feszegető történetben, melynek során mintha újra lejátszódna Faust és Mefisztó, Margit és Heléna egykori története.

A felolvasószínházi előadásban közreműködnek: Menszátor Héresz Attila, Tánczos Adrienne, Fazakas Júlia, Jászberényi Gábor és Dióssi Gábor.

Helyszín: Hunnia Bisztró, Budapest V. Bank u. 5.
Az előadás január 20-án 20 órakor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177993551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása