7óra7

Small Size Napok

Small Size Napok

2015. 01. 28. | 7óra7

A Kolibri 2014-ben befejezett nemzetközi együttműködése, a Small Size, Big Citizens újabb négy évre lehetőséget kapott a folytatásra, ezúttal Small Size - Előadóművészet a legkisebbeknek elnevezéssel - olvasható a színház közleményében.

Pont, pont, vesszőcske - Czupi Dániel, Ruszina Szabolcs, Tisza Bea

Az együttműködés megteremti a lehetőségét annak, hogy 15 európai ország 17 színházával szövetségben folytatódjék a Kolibri Színház legkisebbek számára indított művészeti programja, és módot ad a január végi háromnapos színházi fesztivál megszervezésére. A Small Size Napok keretében olyan előadásokat fogadnak, amelyek a 1 és 5 év közötti gyerekeknek szólnak.

A fesztiválon szerepel a Napra nap című színpadi játék, a veszprémi Kabóca Bábszínház 1-3 éveseknek szóló előadása, valamint a kecskeméti Ciróka Bábszínház 4 éven aluliak számára készült Almafácska című produkciója. Látható lesz a Kolibri Színház előadásában a 2-5 éveseknek szóló Pont, pont, vesszőcske című darab, továbbá a Marék Veronika műveiből készült, Kippkopp gyerekei valamint Kippkopp és Tipptopp című produkciók.

A fesztiválhoz kapcsolódóan Novák János rendező, a színház igazgatója workshopot tart a Kolibri Fészekben január 31-én szombaton 14 órakor, Zene a gyerekszínházban címmel. A műhelymunkára tanárok, szülők, óvodapedagógusok, nevelők jelentkezését várják. A részvétel ingyenes, regisztrálni a fanni.kolibri@gmail.com email címen lehet.

Pont, pont, vesszőcske - Tisza Bea, Czupi Dániel, Ruszina Szabolcs

A legkisebbeknek szóló színházi előadásokban nem feltétlenül a hagyományos történetmesélés az elsődleges, nézőként és közreműködőként olyasfajta rituális színjáték résztvevői vagyunk, melyben a gyerekek és a felnőttek együtt csodálkoznak rá a világ színpadi újrateremtésére - idézi a közlemény Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját, aki 2003-ban, Magyarországon elsőként karolta fel a csecsemőszínházi kezdeményezést, és azóta négy saját csecsemőszínházi produkciót is bemutatott. Közülük a Toda a Tekergő és a Pont, pont, vesszőcske még mindig műsoron van.

Az igazgató kiemelte: a legkisebbeknek szóló színház külföldön és Magyarországon is egyre népszerűbb, ezért egyre több kérdést vet fel az alkotókban az előadók felelősségéről, a művészi eszközök hatásának megértéséről, alkalmazásáról.

"A Small Size Napok újra lehetőséget teremt színházi alaphatások megfigyelésére, újrafogalmazására, egy olyan műfaj felfedezésére, ami felelősséggel párosulva művészileg szinte teljes szabadságot ad" - fogalmazott Novák János.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207993471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása