7óra7

7 plusz 7 (2015. január 26-február 1.)

7 plusz 7 (2015. január 26-február 1.)

2015. 02. 02. | 7óra7

Hétfő (január 26.): Primadonnák

Nagy Sándor korábbi musicalfőszerepeit követően immár többedszer igazolja, hogy remek vígjátékszínész vált belőle. Érzi a saját és az előadás határait, és azt is, hogy mi kell a nézőknek. Mind tramplinak öltözve, mind férfiruhában, ripacs színészt játszva komédiázik, de a szónak abban az értelmében, ami még belefér – és amit ez az előadás meg is kíván. (Dicsuk Dániel)

A teljes írás itt olvasható.

Primadonnák

Kedd (január 27.): Kurázsi mama és gyermekei

A színészi és rendezői profizmus nem hagyja, hogy leüljön a darab: Pálos Hanna a néma Kattrint alakítja, mégpedig fantasztikusan, rémisztő tekintetétől kiráz minket a hideg, Keresztes Tamás a tőle megszokott sziporkázással hozza az aggastyán Poldit és a verbuvátort is. (Soós András)

Kritikánk itt olvasható.

Kurázsi mama és gyermekei - Pálos Hanna

Szerda (január 28.): Hamlet

Attól a perctől kezdve, hogy Zsótér Sándor invitál a nézőtérre, egészen odáig, hogy lesétálunk a színpadról, színházban vagyunk, írhatnánk nagybetűvel. Ott, ahol elkerülhetőnek tűnik a tragédia, játéknak látszik, mintha mi irányítanánk. Valójában azonban nem: minden egyes tett következik a tettből. A látszat mindenhol jelen van, csak elhiggyük, hogy rajtunk múlik. (Gera Márton)

A teljes írás itt olvasható.

Hamlet - Szabó Erika, Tóth János, ifj. Vidnyánszky Attila, Bach Kata, Csapó Attila

Csütörtök (január 29.): SZERET...lek

Minimalistán látványos, megmosolyogtatóan szomorú produkció, amely a szerelem árnyoldalait is úgy mutatja meg, hogy magával ragadó életkedv sugárzik még a falakból is. Ha éppen van párunk, akkor azért, ha éppen szakítottunk, akkor azért, ha szívesen szeretnénk valakit, akkor azért érdemes megnézni – és baklövések előtt vagy után is jól fog esni, amit kapunk. (Nyulassy Attila)

Teljes kritikánk itt olvasható.

SZERET...lek - Barabás Richárd, Takács Katalin

Péntek (január 30.): Vágyvillamos

De ki ez a Blanche DuBois? Miért nem szimpatizál már a kezdetek kezdetétől Stanleyvel, húga, Stella férjével? Egyáltalán, milyen kapcsolatban vannak egymással a testvérek? Honnan jön és hová tart Blanche? Mi a célja? Van egyáltalán? A válaszok akkor fejthetők fel, ha észleljük: Blanche és Stanley nem egyszerű archetípusok, hanem egy kor (a mi korunk) jellegzetes figurái (vagyis típusok), akik egymást kioltó életfilozófiát hordoznak. (Ugrai István)

A teljes írás itt olvasható.

Vágyvillamos - Kováts Adél

Szombat (január 31.): Tartuffe

Znamenák István Orgon-alakítása mestermunka, mind a kezdeti önhittség, mind a Tartuffe színvallását követő kétségbeesés fázisában. Karaktere tipikus példája a felfelé nyaló, lefelé taposó középvezetőnek, valamint az önmaga igazát konokul és megingathatatlanul valló kisembernek. Annyira tipikus, hogy azt talán kicsit szégyelljük is beismerni. Hiszi a hihetetlent, támogatja a támogathatatlant és követi a követhetetlent, a saját valósága helyett önmagát igazítja egy vélt valósághoz. (Dicsuk Dániel)

A teljes írás itt található.

Tartuffe

Vasárnap (február 1.): Mégis, kinek az élete

A Mégis, kinek az élete? sodró, dinamikus előadás, amely a komoly-komor alapszituáción végig felül tud emelkedni, és teljesen szabályos komédiát tud faragni a történetből, amely nem bombázza a nézőt folyton-folyvást előre csomagolt meghatásadagokkal, nagy igazságokkal és súlyos életértelme-mondatokkal, de pont ettől lesz könnyedségében is súlyos, szerethető és átélhető Ken Harrison ellentétektől feszülő története. (Zsedényi Balázs)

Kritikánk itt található.

Mégis, kinek az élete? - Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377993497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása