7óra7

Februári premierek a Kecskeméti Katonában

Februári premierek a Kecskeméti Katonában

2015. 02. 02. | 7óra7

Csongor és Tünde

"A magyar irodalmi kánon egyik legcsillogóbb és legtöbbet méltatott gyöngyszeme, a Csongor és Tünde címének hallatán diákok százezrei egyszerre és álmukból felkeltve vágják rá: a romantikus dráma fogalmának legpontosabb definíciója.

A kecskeméti előadás azonban tartogat meglepetéseket: nem kisebb dologra vállalkozunk, mint hogy bebizonyítsuk, egyik legfontosabb nemzeti drámánk még most is elkoptathatatlan mondanivalóval találhat utat szívünkhöz.

Katona József Színház, Kecskemét

A mindenkori Csongorok és Tündék egymáshoz és önmagukhoz vezető útkeresésének történetét írta meg Vörösmarty Mihály a magyar drámairodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb drámájában" - áll az előadás színlapján.

A színjáték főbb szerepeit Porogi Ádám, Kocsis Pál, Téby Zita és Bognár Gyöngyvér alakítja. Az előadás bemutatója február 13-án, este 7 órától lesz a Nagyszínházban. A Csongor és Tündét a premiert követően februárban még kilenc alkalommal játssza a kecskeméti teátrum.

Az óriáscsecsemő

Dunai Tamás A születése pillanatától járó, értő, beszélő, önmagát élet és halál urának tudó óriáscsecsemő, akit apja eladott, akit pár órásan már a cirkuszban mutogatnak, aki játékból öl, ugyanolyan ártatlan és naiv, mint egy újszülött. Vagy mégsem? Hiszen ő tudja, hogy „Nincs szebb, mint amikor az ember éhes, és nem lakik jól, mintha fázik és nincs takarója, mint ha beteg és nem gyógyul meg.

Déry Tibor 1926-ban íródott, egyik legismertebb (és általa legjobbnak tartott) műve a magyar avantgárd kiemelkedő darabja kerül megrendezésre - áll az előadás felvezetőjében.

Dunai Tamás rendezésének főbb szerepeiben Orth Pétert, Sirkó Lászlót, Fazakas Gézát, Kiss Jenőt és Ivanics Tamást láthatják az érdeklődők.

Az előadás februárban a bemutatón kívül még 21-én és 26-án látható a Ruszt József Stúdióban, este 7 órai kezdettel.

Kapcsolódó

Meghaladta a 100 ezret a kecskeméti színház nézőinek száma

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807993441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása