7óra7

A jövő hét a nevetésé a Tháliában

A jövő hét a nevetésé a Tháliában

2015. 02. 03. | 7óra7

A nagyszínpadra érkezik a Miskolci Nemzeti Színház előadása; a Tóték Béres Attila rendezésében. A Pécsi Nemzeti Színház a nagy sikerű Hitchcock film adaptációjával, a 39 lépcsőfokkal érkezik, a darab szerzője Patrick Barlow, rendezője Horgas Ádám. Látható lesz továbbá a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában, Max Frisch: Biedermann és a gyújtogatók című darabja, melynek rendezője Keszég László, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Georges Feydeau: A hülyéje című produkciója, Réthly Attila rendezésében, és versenyen kívül Robert Dubac: Férfiagy, avagy nincs itt valami ellentmondás? a Thália Színház saját előadása – rendező: Szirtes Tamás.

40! - avagy Véges élet - Keszég László, Bánki Gergely

A stúdiókban a TÁP Színház, Mózsik Imre: Lö csibészek a Dumaszínház – Füge Produkció: 40! avagy Véges élet (Stefanovics Angélával, Bánki Gergellyel, Keszég Lászlóval és Mészáros Bélával), Dr. Mogács országos népbutító kampánya és a Klebelsberg Kultúrkúria produkciója, Aziz Nesin: Ölj csak meg, lelkem! című darabja – rendező Juhász Róza – mellett, egy Füge - Orlai Produkciót is megtekinthetnek; Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója címmel, Göttinger Pál rendezésében.

A Mikroszínpadon Laár András Besenyő Sója várja majd a közönséget.

A produkciókat most is öttagú zsűri értékeli. A fesztivál ideje alatt a Thália Színház szakmai beszélgetésnek és kiállításnak is helyet ad.

Ölj csak meg, lelkem! (Császár Angela, Hűvösvölgyi Ildikó)

Addig is, amíg a fesztivál kezdődik, szemezgethetnek kritikáinkból:

A csemegepultos naplójáról ketten is írtak nálunk, hogy egyetértettek-e, azt itt tudhatják meg.

A Tótékat kritikusunk 10 pontosnak látta, hogy miért, itt megtudhatják.

A 39 lépcsőfokról a fesztiválprogram egyik válogatója, Zsedényi Balázs írt kritikát, ami itt olvasható.

Kritikusunk, Hajnal Márton, még messze van a negyventől, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a 40! - avagy Véges élet című előadásról elmondja, ő hogy látta.

Csatádi Gábor pedig az Ölj csak meg, lelkem!/nezopont kapcsán Császár Angela játékát méltatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817993433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása