7óra7

A tehetségkutatók világát bemutató darab és igazi vetélkedő a Pannon Várszínházban

A tehetségkutatók világát bemutató darab és igazi vetélkedő a Pannon Várszínházban

2015. 02. 05. | 7óra7

Vándorfi László elmondta, hogy Gém Zoltán musicalje a tehetségkutatók belső világáról, örömeiről, konfliktusairól szól. A Starfactory-t április közepén mutatják be az igazgató rendezésében, a darab koreográfusa Krámer György.

Vándorfi László hozzátette: a téma aktuális, hiszen számos tehetségkutató műsort látunk a televízióban, és bár ezek a szereplési lehetőségek esélyt adhatnak a sikerre és a csillogásra, a hirtelen jött népszerűség, majd a gyors elfeledés fájdalmas is lehet; ezt a kettősséget járja körül a darab.

Starfactory - Thália Színház

Az elképzelt vetélkedő központi alakja Ramóna, a verseny legnagyobb esélyese, aki a döntő pillanatban összeomlik a kamerák kereszttüzében, így a darab egyik központi kérdése, hogy a rövid életű sztárság után vissza lehet-e találni az otthoni környezetbe és marad-e elég érzelmi tartalék a karrier vezérelte kapcsolatban – fejtette ki Vándorfi László, hozzátéve, hogy a társulat szinte valamennyi tagja játszik a darabban, de a szereposztás még nem teljes.

Vándorfi László A musical próbáival párhuzamosan a színház meghirdet egy háromfordulós, tavasszal induló tehetségkutatót is ének, vers-próza és tánc kategóriában a 18 és 35 év közötti korosztálynak – emelte ki Vándorfi László.

Február 28-ig várják a jelentkezőket a május közepén záruló Starfactory tehetségkutatóra, melynek középdöntője és döntője a közönség bevonásával félezer fős színháztermekben zajlik majd – tette hozzá.

A vetélkedő címe önironikus, hiszen nem "sztárokat" akar "gyártani", hanem pályaképes, előadásra és befogadásra alkalmas tehetségeknek teret adni – fogalmazott a színház igazgatója. Vándorfi László elárulta, hogy a vetélkedő után egy országos Starfactory klub-hálózat életre hívása a cél, a helyi tehetségek folyamatos felkutatásával, felkarolásával, a megmérettetés lehetőségével.

A vetélkedőre a starfactory.veszprem@gmail.com e-mail-címen várják a jelentkezéseket, az aktuális információkat pedig a www.starfactoryveszprem.hu honlapon kísérhetik majd figyelemmel az érdeklődők.

A Starfactory című darab ősbemutatója a Thália Színházban volt, itt írtunk róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517993409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása