7óra7

Székely Csaba - ősbemutató Szombathelyen

Székely Csaba - ősbemutató Szombathelyen

2015. 02. 05. | 7óra7

A drámapályázatot névadója születésének 100. évfordulójára hirdette meg a színház. A beérkezett pályaműveket Alexa Károly, Hamvai Kornél, Molnár Piroska, Nádasdy Ádám és Valló Péter bírálta el. A 173 jeligés pályázat közül Székely Csabát találták a legjobbnak. A díjátadó még 2013-ban volt.

Vitéz Mihály - Bajomi Nagy György

Az ősbemutatóra február 6-án kerül sor, amelyen a szerző is tiszteletét teszi. Az előadás rendezője Béres Attila, a címszerepet Bajomi Nagy György játssza, a díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezeket Pillinyi Márta tervezte.

Székely Csaba Marosvásárhelyen született 1981-ben. Bányavidék - trilógiájával (Bányavirág, Bányavakság, Bányavíz) számos díjat nyert, többek között a Vilmos-díjat, Látó-nívódíjat, Szép Ernő-jutalmat. A Szeretik a banánt, elvtársak? című monodrámával elnyerte a BBC rádiójáték-pályázatán a legjobb európai drámának járó díjat. Első helyen végzett az Örkény István Színház drámapályázatán, Bányavakság című darabjáért odaítélték neki a Színikritikusok díját is.

Vitéz Mihály

A szerző Vitéz Mihályban, a legismertebb román nemzeti hősben a kalandvágyó karrieristát, a hatalom ízére ráérző, törtető mai politikust látta meg. Béres Attila rendezőt pedig ember és hatalom viszonya érdekelte a legjobban a darabban.

A Székely Csaba-darabok ismerői ezúttal is számíthatnak a szerző egyedi nyelvhasználatára és sajátos humorára.

Kapcsolódó

Székely Csaba díjnyertes drámáját mutatják be Szombathelyen

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77993407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása