7óra7

A Közép-Európa Táncszínház pályázatot hirdet

A Közép-Európa Táncszínház pályázatot hirdet

2015. 02. 06. | 7óra7

Az elmúlt két évben 7 fiatal koreográfus - Jobbágy Bernadett, Újvári Milán, Pálfi Gabriella, Grecsó Zoltán, Ujszászi Dorottya, Varga Kinga és Gyulai Júlia - kapott lehetőséget, hogy egy hét alatt a Közép-Európa Táncszínház társulatával mozgássá formálja kidolgozott pályázatát és megtegye első lépéseit koreográfusi karrierjének útján.
Ebben az évben a programot már a nemzetköziség is megérintette; két dél-koreai táncművész is csatlakozott a társulathoz, hogy Gyulai Júlia január 17-én bemutatott demonstrációjában mutatkozhassanak be a magyar táncszakma előtt.
Számos visszajelzés igazolja a program életre hívásának szakmai fontosságát.
Ennek töretlen hitében 2015-ben is meghirdeti a társulat IKF 2015. - Ifjú Koreográfusok Fóruma nyílt pályázatát.
A pályamunkákat 2015. március 1-jéig várják.

A nyertes (3 fiatal) lehetőséget kap, hogy az adott kereteken belül alkotó munkát folytathasson: rendelkezésére bocsátják 8 profi táncosunkat és próbatermet biztosítanak, ahol egy héten keresztül dolgozhat együtt az együttes táncművészeivel a művészeti vezető szakmai felügyelete mellett. A nyertes pályázónak rendelkezésére áll továbbá a Bethlen Téri Színház technikája és technikusa is. Mindezek segítségével a hét végén az elkészült munkából nyilvános demonstrációt tartanak.
A demonstrációról fotódokumentáció készül, így a kidolgozott képek a fiatal alkotó későbbi pályázatai során jó referenciaként is szolgálhatnak.

Az alkotóknak további lehetőséget biztosítanak a demonstráció előkészületeihez azzal, hogy a táncosoknak – igény szerint – tréningeket tarthatnak, az egy hetes próbafolyamat előtt, így az előadók megismerkedhetnek a fiatal koreográfus saját mozgásvilágával és az alkotó is megismerheti a demonstráció táncos résztvevőit.

Az IKF együttműködő partnerei a budapesti MU Színház és a Miskolci Nemzeti Színház. Az elkészült demonstrációk közül választva a budapesti partnerünk bemutatkozási lehetőséget biztosít az alkotónak, a miskolci partnerünknél pedig a Miskolci Balettal teljesítheti ki az IKF demonstrációjára készített munkáját.

A pályázathoz csatolandó dokumentumok listája:
- szakmai önéletrajz
- referencia eddigi munká(k)ból (dvd)
- két ismert művész ajánlása
- a tervezett demonstráció szinopszisa, amely tartalmazza a lehetséges alkotótárs(ak), az időpont(ok) és a szereplők létszámát is

A pályázható időpontok:
2015. június,
2015. szeptember.
2016. január.

Beadási / postára adási határidő: 2015. március 1.

A pályázatot postai úton vagy személyesen a Táncszínház székhelyére, a Bethlen Téri Színházba kell eljuttatni (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.).

További információ Kun Attila művészeti vezetőtől kérhető az alábbi címen: cedt@chello.hu.

Kapcsolódó

Közel, s távol Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937993397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása