7óra7

Szűcs István a Griff Bábszínház új igazgatója

Szűcs István a Griff Bábszínház új igazgatója

2015. 02. 06. | 7óra7

A testület Szűcs István kinevezését 14 igen és 3 tartózkodás mellett szavazta meg. Az új igazgató február 15-től látja el a feladatát, kinevezése öt esztendőre szól.

Szűcs IstvánA Griff Bábszínház volt igazgatója egészségügyi okok miatt múlt év szeptemberében kérte felmentését. Pinczés István nagy tervekkel érkezett Zalaegerszegre, jó irányba vitte a bábszínház működését, de ezt a munkát betegsége miatt nem tudta folytatni. Az elmúlt másfél évben megbízott vezetőként Szűcs István irányította az intézményt, de szükségessé vált az igazgató kinevezése - emlékeztetett Zalaegerszeg fideszes polgármestere.

Balaicz Zoltán bizakodását fejezte ki, hogy Szűcs István folytatni tudja azt a másfél éves munkát, amivel már bebizonyította, hogy jó irányba vezeti a bábszínházat. Hozzáfűzte, hogy a másik pályázó - Pénzes Csaba rendező - is sokat tett az intézmény működéséért, szakmai munkájára a jövőben is számítanak.
Az intézményt fenntartó közgyűlés kulturális bizottságának felhívására öten jelentkeztek: pályázatot nyújtott be Bal József, aki vendégrendezőként dolgozott a társulatnál, Pénzes Csaba, a bábszínház rendezői munkatársa és Szűcs István. Jelentkezett a posztra Schwágerné Bősze Katalin, az intézmény korábbi ügyvezetője és Zalányi Gyula, aki 1988-tól 2009-ig volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze.

Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke elmondta: az Előadó Művészeti Tanács (EMT) Bal József és Szűcs István pályázatát támogatta, azzal a megjegyzéssel, hogy míg Bal József pályázatában szakmai szempontból, rendező-igazgatóként fogalmazta meg gondolatait, Szűcs István inkább menedzserszemlélettel építette fel a szakmai programját.
Makovecz Tamás (Fidesz-KDNP) szólt arról is, hogy a Griff közalkalmazotti tanácsa egyaránt támogatta Szűcs István, Pénzes Csaba és Bal József igazgatói kinevezését, az önkormányzat kulturális bizottsága pedig Szűcs István és Pénzes Csaba elképzeléseit támogatta.

Hozzáfűzte: a bizottság a helybeli pályázók mellett tette le a voksát, abból a megfontolásból is, hogy az elmúlt egy-másfél évben a bábszínház nézőinek száma jelentős mértékben növekedett, színvonalas, jó előadásokat állított színpadra a társulat.

Szűcs István a Griff Bábszínház honlapján található életrajza szerint Devecserben született, 1961-ben. Pápán érettségizett. A színházzal amatőr színészként került kapcsolatba. 1985-ben szerződött a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz, ahol 1988-tól 2001-ig rendezőasszisztensként dolgozott. Főiskolai diplomát a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola művelődésszervező szakán szerzett. 2006-tól dolgozik a Griff Bábszínházban, műszaki vezetőként és rendezőasszisztensként, de emellett a titkárságvezetői feladatokat is ellátta. Pinczés István betegsége óta, másfél éve, megbízott vezetőként állt az intézmény élén.

Kapcsolódó

Öten pályáztak a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatói posztjára

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877993399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása