7óra7

A Szputnyik közleménye: Vége.

A Szputnyik közleménye: Vége.

2015. 02. 17. | 7óra7

A Szputnyik Társulat közleménye:

"A megmozdulás és az eddigi munkáink mellett való kiállás pénzben nem kifejezhető. Az adománygyűjtésből befolyt összeget ezért több okból sem tudtuk volna elfogadni. Egyrészt döntésünk hosszas mérlegelés után született a Társulattal egyeztetve, amely nem örömteli, azonban végleges. Másrészt az összeg elfogadásával azt a téves hitet támasztottuk volna alá, hogy a legjobb szándékú civil kezdeményezések (egyszeri felajánlások) meg tudják oldani a helyzetet és hosszútávon fenntartható lehet egy független csapat ma Magyarországon. Nem csak mi vagyunk bajban.

Szputnyik Társulat

Most éppen mi, tegnap a Krétakör, holnap a TÁP, és ki tudja, meddig tudnak saját megfeszített erejükből dolgozni(!), közfeladatokat ellátni(!) a független csapatok és alkotók. Abban bízhatunk csak, hogy ezek az üzenetek ott is értő fülekre találnak, ahol a kultúrpolitikai döntéseket hozzák. Még bízunk.

Köszönjük!"

Amit még tudni lehet, hogy a Szputnyik Hajózási Társaság saját előadásait (akezdetvége Baal A heilbronni Katica március 31-ig láthatják még a Jurányi Házban, a Vígszínházzal együttműködésben létrejött két előadás – köztük a most készülő Koldusopera – és Grazban a Motel az évad végéig biztosan műsoron lesznek.

Valamint, hogy a Szputnyik MENTŐCSÓNAK Egysége a tervek szerint önfenntartó módon folytatja színházi nevelési munkáját. A Társulatot működtető Szputnyik Nonprofit Kft. minden jelenlegi szerződéses kötelezettségét teljesíti.

... és pont.

Kapcsolódó

A TÁP Színház visszavonta a felhívását

Színházak a Szputnyikért

A Szputnyikot is bedarálták

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837993311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása