7óra7

Szinetár Dórával érkezik az Operettbe az Én és a kisöcsém

Szinetár Dórával érkezik az Operettbe az Én és a kisöcsém

2015. 02. 27. | 7óra7

Alig több mint két héttel a március 12-13-ai premier előtt sajtótájékoztatón ismertették az Én és a kisöcsém alkotói a készülő mű koncepcióját és szereposztását. A rendezvényen Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető kijelentette, hogy ezzel a bemutatóval „klasszikus trendi kalandszínház” születik – hogy pontosan mire gondolt, azt egyelőre nem teljesen értettük meg, de a bemutatón látottak alighanem megvilágosítják majd a korábbi direktor gondolatait.

Mindenesetre a „Legendák éve” szlogennel fémjelzett 2014/15-ös évad következő bemutatója a színház sajtófőnökének tájékoztatása alapján elsősorban annak slágerei és a darabban szereplő színészek miatt érdemelte ki ezt a jelzőt. Az olyan ismert dallamokat és sorokat, mint az „Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon...”, a „Csa-csa-csak egy csöppet ittam, kérlek...”, a „Pá, kis aranyom, pá…” és a „Ma Velence szebb, mint máskor...” ráadásul most először szólaltatja majd meg nagyzenekar.

Az Én és a kisöcsém történetének lényege egy velencei társasutazáshoz köthető. Ennek kapcsán marketingszempontból sem utolsó lépés volt, hogy bejelentették a hasonló utakat a darab születésekor és manapság is előszeretettel szervező IBUSZ Utazási Irodák Kft. és a színház együttműködését is. A nagy múltú cég kiemelt támogatóként a színház utaztatásában és a darab népszerűsítésében segít a jövőben.

Szinetár Dóra és Dolhai Attila A nemrég kinevezett főigazgató, Lőrinczy György elmondta, hogy új munkakörében legjobban azt élvezi, amikor, mint egy főszakács, kiválaszthatja a születendő előadások összetevőit, azaz az alkotókat és a szereposztást. Réthly Attila rendező a séfes hasonlatra reflektálva kijelentette, hogy az igazgató úr március 12-én „megeszi, amit főzött” – ugyanakkor gyorsan hozzátette, hogy ez, a szólással ellentétben, pozitív kontextusban értendő.

Maga a menü mindenesetre kétségtelenül változatos összetevőkből áll, ugyanis az egyes szerepeket nem csupán operett-énekesek, de ismert musicalszínészek és a prózai színház világából érkező kiválóságok is feltűnnek. A női főszereplőt a színházba két év után visszatérő Szinetár Dóra alakítja, partnere Andersenként pedig az a Dolhai Attila lesz, akivel korábban már számos produkciót vittek sikerre. A másik szereposztás párosában a fiatal tehetséget, Simon Pannát, és a rutinos musicalénekest, Mészáros Árpád Zsoltot láthatjuk.

Kabos Gyula egyik egykori legendás szerepében, Zolestyákként a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás lép színpadra. A kiváló színművész pályafutása során először játszik majd az Operettszínházban. Elmondása szerint, bár ő maga nem rendelkezik énekesi kvalitásokkal, mindig irigykedve nézte az éneklő-táncoló színészeket, akik ráadásul ettől mindig nagyon boldogok, így nagyon örül, hogy egy alapvetően prózai szerepben lehetősége nyílik kipróbálni magát a műfajban. Váltója a színház népszerű komikusa, Faragó András lesz. Dr. Sasként Homonnay Zsolt és Csonka András, Dr. Vasként Peller Károly és Magócs Ottó, lesz látható. Az előadásban feltűnik még többek között Szendy Szilvi, Peller Anna (Vadász Frici), Földes Tamás, Jantyik Csaba (Kelemen Félix), Janza Kata és Kékkovács Mara (Piri) is.

Legújabb bemutatója kapcsán a színház tehát egy velencei társasutazásra invitálja a közönséget – és bár a „jármű” már nyolcvanéves, még mindig közkedvelt, így amennyiben sikerül leporolni, valóban sikeres lehet ez a kis kiruccanás.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987993235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása