7óra7

A Szputnyik Mentőcsónak Egysége a negatív diszkriminációról

A Szputnyik Mentőcsónak Egysége a negatív diszkriminációról

2015. 03. 11. | 7óra7

A Mentőcsónak Egység a Szputnyik megszűnése után is próbálja folytatni működését. A Szociopolyt és az Újvilág című produkciókat repertoáron tartják a Jurányiban.

A történet főszereplője, a 16 éves Kata, aki szülei válását követően a korábbi gazdag környezetből egy lakótelepre kerül, ahol számára ellenséges fiatalok élnek. Kiderül, hogy az eleinte ijesztő srácok bármikor bármiben segítenek a családfő nélkül maradt anyának és lányának. Kata új barátain keresztül olyan szélsőséges eszmékkel találkozik, amiket képes szembeállítani szülei szabadelvű nevelési módszereivel és azok kudarcával.

A sorsában rokon, érzelmileg sebzett három fiatal egymásra talál. Együtt növesztik fékezhetetlen haraggá sérelmeiket, és keresik azok irracionális célpontjait. A harc az ellenség ellen egyre durvább eszközöket követel, amit úgy tűnik, már a szülők sem képesek megállítani. Az előadás olyan fontos kérdést is feszeget, mint a múlt eltagadása, amit a történetben a felnőttek képviselnek.

A Pass Andrea által írt és rendezett előadás 1999-ben játszódik, abban az időszakban, amikor az előadás célközönsége, a középiskolás diákok születtek.Az előadást Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Kovács Lehel, Porogi Ádám és Hajduk Károly játssza. Író és rendező Pass Andrea.

Az Újvilág c. előadást Dr. Polgár András támogatásával hozhatták létre, a programot a Summa Artiumnak köszönhetően és a Mecénás Napon beérkezett felajánlásokból játszhatják. További támogatók: Varga Júlia, Művészetek Völgye Fesztivál.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr67993149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása