7óra7

Szabó Attila lett a legjobb író a II. Bábos Drámaíró Versenyen

Szabó Attila lett a legjobb író a II. Bábos Drámaíró Versenyen

2015. 03. 30. | 7óra7

A négynapos megmérettetésen a legjobb rendező díját Antal Attila szabadkai művész érdemelte ki Kolozsi Angéla Lomtalanítás című darabjának színpadra állításáért.

A legjobb színész Mészáros Mihály, a Békéscsabai Jókai Színház művésze lett, a legjobb színésznőnek a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagját, Szőts Orsit választották.

Szabó Attila

A legizgalmasabb karakterszínésznek járó elismerést a Jókai Színházban játszó Presits Tamás kapta, a legjobb vendégszínésznek Nagy Mónikát, a debreceni Vojtina Bábszínház tagját választották.

A zsűri a legjobb dramaturgiájú darab szerzői különdíjával Kolozsi Angélát tüntette ki.

A legjobb előadás - a közönség szavazata alapján – A Cseppnyi Önbizalom Kútja lett, amelyet Bertóti Johanna írt és Kovács Petra Eszter rendezett.

A díjakról öttagú zsűri döntött, a grémium tagja volt Elek Tibor irodalomtörténész, Zalán Tibor, a Békéscsabai Jókai Színház dramaturgja, Kiszely Ágnes, a Kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója és Turiné Kovács Márta, a békéscsabai önkormányzat munkatársa. A zsűri elnöke Tarján Tamás József Attila-díjas dramaturg volt. A II. Bábos Drámaíró Versenyen a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számának cikkei közül sorsoltak ki egy címet (Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalomból), ez alapján írt a három író egy éjszaka alatt egyfelvonásos gyermekdrámát. A versenyben részt vevő három bábszínház - a békéscsabai, a debreceni és a szegedi teátrum - művészei a felkérést elfogadó rendezőkkel alig két és fél nap alatt állították színpadra a műveket.

Kapcsolódó

Az önbizalom lesz a témája a II. Bábos Drámaíró Versenynek

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr447993043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása