7óra7

Színházi világnap - Díjak a MASZK gálaestjén

Színházi világnap - Díjak a MASZK gálaestjén

2015. 03. 30. | 7óra7

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Papp János színművész kapta - közölte a hétfő esti budapesti díjátadó gálát szervező MASZK Országos Színészegyesület.

A pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Molnár Áronnak, a Vígszínház tagjának és Mikola Gergőnek, a Pécsi Nemzeti Színház művészének ítélték oda.

A Vámos László-díjjal Valló Péter rendező munkásságát ismerték el. A díjat az 1996-ban elhunyt Kossuth-díjas rendező, Vámos László emlékének megőrzésére alapította Psota Irén, a nemzet színésze.

A Kállai Ferenc-életműdíjat Hámori Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek, érdemes és kiváló művésznek, a Pesti Magyar Színház tagjának és Laczkó Albertnének, a Pesti Magyar Színház öltöztetőjének ítélték oda.

ifj. Bagossy László Az Amphiteátrum-díjat Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész kapta.

Hevesi Sándor-díjjal Bagossy László rendezőt, Szakács Györgyi jelmeztervezőt és Urbán András rendezőt, társulatvezetőt tüntették ki.

A Hevesi Sándor-díjat a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja kezdeményezésére alapították 1998-ban. Az elismerés minden évben annak a három művésznek, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembernek jár, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi elismertetéséért, megismertetéséért. A díjat szakmai szervezetek, színházak javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának képviselőiből álló kuratórium ítéli oda.

Idén a MASZK Országos Színészegyesület a budapesti Thália Színházban szervezte meg színházi világnapi gáláját. A március 27-i színházi világnap alkalmából 1999 óta minden évben megrendezett jótékonysági gálaest bevételéből a rászoruló, idős színészeket és az Ódry Árpád Művészotthont támogatja a MASZK. A gála valamennyi közreműködője ingyen, fellépti díj nélkül vállalta a szereplést.

Kapcsolódó

Díjeső várható a MASZK Gálán

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857993037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása