7óra7

Mintegy hetven produkció a gyulai nyári fesztiválon

Mintegy hetven produkció a gyulai nyári fesztiválon

2015. 03. 31. | 7óra7

Az összművészeti esemény keretében idén 11. alkalommal rendezik meg a Shakespeare Fesztivált július 2. és 12. között.

III. Richárd

Az első új bemutató a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásában Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című darabja lesz július 3-án, 4-én és 5-én Bocsárdi László rendezésében. Szathmári Sándor Kazohinia című szatirikus regényének színpadi változatát július 21. és 23. között tekintheti meg a közönség Sopsits Árpád rendezésében. A harmadik bemutató Weöres Sándor Psyché című műve lesz Vidnyánszky Attila rendezésében a Kaposvári Egyetem színművészeti hallgatóival augusztus 4-én és 5-én.

Az 52. évad idén is háromnapos népművészeti fesztivállal, kézműves vásárral kezdődik június 26-án, a Körös-völgyi sokadalom mellett ezen a napon tartják a IX. Országos Gyermektánc Fesztivál gálaműsorát, másnap pedig a XIX. Békés Megyei Néptáncgálát.

Rómeó és Júlia A Shakespeare Fesztivál világhírű produkcióval kezdődik: július 2-án a Kínai Nemzeti Színház társulata a III. Richárd című királydrámát adja elő Vang Hsziaojing rendezésében. Július 6-án láthatják az érdeklődők Zsótér Sándor új munkáját, a mai korba helyezett W.S. Othello - néger mór című darabot (írásunk itt olvasható róla), július 7-én a III. Richárd látható Burák Ádám rendezésében. Másnap a Magyar Reneszánsz Együttes ad koncertet, majd július 9-én a Miskolci Balett táncosai a Rómeó és Júlia című tragédiát adják elő Csajkovszkij zenéjére. Július 10-én Maria Joao portugál dzsesszénekes ad koncertet, 11-én pedig a Lear király szerepel a kínálatban Bagó Bertalan rendezésében (kritikánk itt található róla), Cserhalmi Györggyel a főszerepben.

Ki volt Shakespeare? címmel nemzetközi konferenciát tartanak július 10-én és 11-én, majd 12-én Kovács András Ferenc költő, műfordító mesél pályájáról és Shakespeare-hez fűződő viszonyáról. Idén is megrendezik a Fringe Fesztivált, amelyen többek között utcaszínházi produkciók, filmvetítések és reneszánsz korabeli menüsor várja a látogatókat.

A nyári fesztivál részeként rendezik meg július 13-án az Irodalmi Humor Fesztivált, amelyen kortárs magyar költők, írók, drámaírók olvassák fel írásaikat. Július 14-én a L'art pour L'art Társulat A postás, aki megeszi a leveleket című műsorát hallhatja a közönség.

Ratkó József Segítsd a királyt! című történelmi drámáját a Nemzeti Színház és a Debreceni Csokonai Színház közös produkciójában tekintheti meg a közönség július 15-én, Szép Ernő Lila ákác című szerelmes históriáját július 17-én a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészei adják elő. Július 18-án Jazz Fesztivált, 19-én Blues Fesztivált rendeznek neves fellépőkkel. A várszínház kamaratermében Orosz István grafikus műveit felvonultató tárlat lesz látható július 15. és augusztus 9. között.

Indul a bakterház - Parrag Levente, Kricsár Kamill, Gáspár Sándor és Kubik Anna

A repertoáron szerepel még a Légy jó mindhalálig című musical június 30-án, A dzsungel könyve július 28-29-én, a My Fair Lady című musical augusztus 7-8-án, Szakonyi Károly Két nő című komédiája augusztus 6-án, Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiája augusztus 1-jén és 2-án (írásunk az előadásról itt olvasható).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417993035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása