7óra7

Őrült nők a POSZT-on

Őrült nők a POSZT-on

2015. 04. 03. | 7óra7

A versenyelőadásokra április 15. és 20. között, az úgynevezett nagy off-programokra szerdán kezdődik a jegyárusítás - mondta Stenczer Béla, a POSZT ügyvezetője kedden a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

A színművész tájékoztatása szerint elkészült a versenyprogram menetrendje, az előadások időpontjai húsvét után lesznek elérhetők a POSZT honlapján.

Rázga Miklós, dr. Páva Zsolt, Kőhalmi Andrea, Stenczer Béla

Stenzer Béla a nagy off-programok közül kiemelte Varnus Xavér orgonaművésznek a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának egyik kategóriagyőztesével, Boros Misi zongoristával a Kodály Központba tervezett június 6-i koncertjét.
Az ügyvezető felhívta a figyelmet a pécsi zsinagógában június 8-án tartandó Radnóti-estre, amelyen Mácsai Pál és Fullajtár Andrea ad elő, valamint a június 9-én, szintén a Kodály Központ műsorán szereplő, Alföldi Róbert rendezte, Stohl András és Hevér Gábor szereplésével játszott Az Őrült Nők Ketrece című előadásra.

Stenczer Béla szólt arról, hogy az idei POSZT-nak is kiemelt helyszíne lesz a Sétatér és a Jókai tér, ahol igyekeznek kedvet csinálni a nyári Europa Cantat kórusfesztiválhoz. Hozzátette, tartanak szakmai fórumokat, szeretnék vendégül látni a harmincéves Színházi Dramaturgok Céhét, és megemlékezni a Színművészeti Egyetem alapításának 150. évfordulójáról.

Kitért arra, hogy kiállításaikon kétszáz év nagy színészegyéniségeit, továbbá félezer plakátot is bemutatnak, a díszlet- és jelmeztervezők seregszemléje azonban a korábbi évekkel ellentétben csak digitálisan lesz látható.

Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor

Kőhalmi Andrea, a POSZT másik ügyvezetője arról szólt, hogy a pécsi önkormányzat 75 millió forintot ad a találkozóra, ehhez Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár ígéretére alapozva mintegy 60 millió forint állami támogatást remélnek.

A sajtótájékoztatón kisorsolták a közönség zsűri tagjait, amelyben Tóth Gabriella, Vető Ferenc és Gömöriné Bakos Annamária foglalhat helyet.

A 15. POSZT-ot június 4. és 13. között rendezik, versenyprogramjába tizennégy produkció, köztük két határon túli és három független színházi előadás került be. A programot Balogh Tibor színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező állította össze a 2014. március 1. és 2015. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadásokból.

A versenyprogram itt olvasható.

Kapcsolódó

Heti színházi summa

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397993019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása