7óra7

Drámafordítók kerestetnek

Drámafordítók kerestetnek

2015. 04. 10. | 7óra7

Terveik szerint a 2015-ös KDF (november 27-december 6.) új színfoltja egy külföldi drámákból válogatott felolvasószínházi sorozat lesz, melyet a jövő évadban a KDF-en túl más helyszínekre is elvinnének. A programot a magyar nyelven fellelhető kortárs külföldi drámakínálat bővítése céljából szervezik.

Kortárs Drámafesztivál Budapest / Contemporary Drama Festival BudapestA drámák fordításához a műfordítás, valamint egy-egy ország, nyelvterület kortárs drámairodalma és színháza iránt érdeklődő, fiatal szakembereket keresnek. A munkacsoport tagjai műhelyszerűen dolgoznak majd a fordításokon és a drámaszemle anyagának összeállításán. Mentorként egy elismert, gyakorlott színházi szakembert kérnek fel, aki a foglalkozásokat, munkafolyamatot segíti majd tanácsaival. A szakmai fejlődés lehetősége mellett izgalmas és hosszú távú együttműködést kínálunk.

Céljuk, hogy a projekt mindkét fél számára előremutató és eredményes legyen, ezért kérik, hogy a jelentkezők jelentkezésükben az alábbiakra térjenek ki:

- az adott idegen nyelven folytatott tanulmányok,
- az adott idegen nyelv magas szintű ismerete,
- felmutatható fordítási tapasztalat,
- színház-szakmai gyakorlat,
- magyar / esztétika szakon / színházi szakirányon folytatott tanulmányok
- szakmai érdeklődés, kutatás, szakdolgozat a kortárs drámák területén

A jelentkezéseket április 19-ig (vasárnapig) várják a szinmuhely@gmail.com címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577992987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása