7óra7

Budapest Táncfesztivál – A flamencótól a kortárs balettig

Budapest Táncfesztivál – A flamencótól a kortárs balettig

2015. 04. 21. | 7óra7

A Budapest Táncfesztivált az izraeli származású londoni koreográfus, Hofesh Shechter nyitja meg április 27-én, új előadásával, a deGeneration-nel A darabot egy preview (előbemutató) keretében láthatja a budapesti fesztiválközönség, mivel Hofesh Shechter a párizsi Theatre de la Ville felkérésére készítette, és a hivatalos bemutatója május 5-én lesz a Theatre des Abbesses-ben – mondta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A Budapest Táncfesztiválon idén két ünneplésre is sor kerül. Egyrészt a Magyar Táncművészeti Főiskola megalapításának 65. évfordulójára emlékezik, amelynek növendékei április 28-án külföldi táncakadémiák tanulóival együtt lépnek fel a Fesztivál Színház színpadán. Emellett idén is, mint eddig minden évben, a Magyar Táncművészek Szövetsége április 29-én, a Tánc Világnapján egy gála keretén belül adja át szakmai elismeréseit.

A Szegedi Kortárs Balett április 30-án adja elő Juronics Tamás új koreográfiáját, az Insomniát, amelyről Ertl Péter azt mondta, hogy „az álmatlanság skizofrén, paranoiás tudatállapotain vezeti végig a nézőt az előadás, amely igazán izgalmas művészeti kihívásnak ígérkezik.” A kilenc spanyol táncművészből és négy zenészből álló Rojas&Rodrigez / Nuevo Ballet Espanol Titánium című produkcióját pedig, amely a flamenco, a hip-hop és a street dance fúziójaként jött létre, május 2-án és 3-án láthatja a budapesti közönség.

A fesztivál programja:

*április 27. hétfő, 19.00*
*deGeneration*
Hofesh Shechter Company

*április 28. kedd, 19.00*
*Fiatal fesztiválozók – 65 éves a Magyar Táncművészeti Főiskola*
Magyar Táncművészeti Főiskola

*április 29. szerda, 19.00*
*Gálaest a Tánc Világnapja tiszteletére
a Magyar Táncművészek Szövetsége szervezésben*

*április 30. csütörtök, 19.00*
*Insomnia*
Szegedi Kortárs Balett

*május 2. szombat, 19.00*
*Titanium*
Rojas&Rodriguez / Nuevo Ballet Espanol

*május 3. vasárnap, 19.00*
*Titanium*
Rojas&Rodriguez / Nuevo Ballet Espanol

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627992919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása