7óra7

Premier7 (2015. április 10-16.)

Premier7 (2015. április 10-16.)

2015. 04. 21. | 7óra7

*Talizmán // Kecskeméti Katona József Színház // április 10. 19 óra*

Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című komédiáját Keszég László rendezésében és Porogi Ádám főszereplésével mutatja be a kecskeméti teátrum. Az előadásban dramaturgként Enyedi Éva működött közre, a koreográfia Gergye Krisztián munkája, zenéjét Márkos Albert jegyzi.

Tehet-e valaki arról, amilyennek születik? Jogos-e kirekeszteni embertársunkat egy olyan tulajdonságáért, amiről és ami ellen vajmi keveset tehet? Dönthet-e sorsunkról egy ilyen „rendellenesség”? És vajon lehet-e ilyen komoly kérdéseket feszegetni egy bohózatban? - teszik fel kérdéseiket az alkotók.

A talizmán

Főhősünk, Titusz sokáig kívülálló környezetében, mígnem egyszer csak csodatévő talizmán birtokába jut: rőt fürtjei egy parókának köszönhetően mindenki által imádott hajkoronává alakulnak át. Frissen felfedezett beilleszkedési képességének köszönhetően megfordul a szerencséje, és – az addigi balsors helyett – mindent sikerre visz; ám a végletek sosem vezetnek jóra - olvasható a színlapon.

*Boldogtalanok // Miskolci Nemzeti Színház - Játékszín // április 10. 19 óra*

Füst Milán drámája Szabó Máté rendezésében látható. Az előadás főbb szerepeit Harsányi Attila, Ullmann Mónika, Simkó Katalin és Nádasy Erika alakítja.

Boldogtalanok

Egy férfi, aki képtelen megállapodni. Egy nő, aki bármit megtenne, hogy megtartsa szerelmét. És egy leány, aki még nem tudja, mi mindent kell majd feláldoznia érte. Füst Milán drámájában lecsupaszított embereket írt meg, akik szövevényes, vad történetük során lelkük legmélyére szállnak alá. Züllés, sötét szenvedélyek, elszalasztott életek, vágy a halál után, miközben egyre ég a kiolthatatlan remény: hogy valaha boldogok lehetnek - áll az előadás szinopszisában.

*Zs-kategória // Jurányi Ház // április 12. 19 óra*

A Gólem Színház és a Dumaszínház koprodukciójaként létrejött, zenés, táncos revübetétekkel tarkított kabaré Borgula András rendezésében látható. A jelenetek szerzői: Dragomán György, Litkai Gergely, Lombos El Marci, Szabó Borbála, Szálinger Balázs, Székely Csaba és Vinnai András.

Gondolkozott-e már azon, hogy ha bármit, de bááármit megkérdezhetne a zsidóktól (vagy a zsidókról), akkor mi lenne az? A magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdései kerültek a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? Hány millió zsidó él Magyarországon és mennyire veszélyesek az ország biztonságára?

Zs-kategória (próbafotó) - Janklovics Péter

10 éve beszélek, mesélek a zsidókról, de ilyen jó hangulatban még sosem nevettem ki magam. Ha a közönség csak fele annyira fogja élvezni mint mi, akkor nyert ügyünk van! Garantálhatom, hogy az előadás után mindenki egy kicsit zsidó akar majd lenni, még akkor is, ha már az!“ – mondta a darab rendezője, Borgula András.

Az előadás április 16-án és május 12-én is látható lesz a Jurányi Házban, mindkét alkalommal este 7 órai kezdettel.

*Kabaré // Budapest Bábszínház // április 14. 19 óra*

A közismert musical ezúttal Alföldi Róbert "minden finomkodást elkerülő, az eddigieknél szikárabb és zsigeribb" rendezésében lesz látható. A 18 éven felüliekre kalibrált előadás Hoffer Károly bábjaival, Zöldy Z. Gergely látványvilágában, a Budapest Bábszínház művészei és Szatory Dávid játékában kerül színre. Az eredeti szövegkönyvet Vörös Róbert és Alföldi Róbert dolgozta át, a dalszövegek Varró Dániel fordításában hallhatóak.

Kabaré - próbafotó

Alföldi a Budapest Bábszínházban az amerikai musicalből sokkal magyarabb, koszosabb, egyszerűbb és fájdalmasabb előadást készít, ami a máról szól, a végeredmény azonban szándékai szerint nem politikai állásfoglalás, hanem társadalmi látlelet - olvasható az előadásról a teátrum honlapján.

Az előadás áprilisban a bemutatón kívül még négy alkalommal: 13-án, 16-án, 17-én és 23-án este 7 órai kezdettel látható a Budapest Bábszínházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237992997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása