7óra7

A Sziléziai Színház Marosvásárhelyen vendégszerepel

A Sziléziai Színház Marosvásárhelyen vendégszerepel

2015. 05. 02. | 7óra7

Ingvar Ambjørnsen, Peter Nœss és Axel Hellstenius Elling című darabját Michał Wawrzecki rendezte a KatoDebiut program keretében. A programot fiatal művészek felkarolására találták ki, melynek keretében évi egy premiert frissen végzett rendezők, alkotók és művészek kezébe ad a katowicei színház. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult Lengyelországban, és több, ma már széles körben elismert, dramaturg és rendező kezdte így a pályafutását.

Elling

A norvég szerzők szövege alapján készült előadás a barátságról, a mindennapi kihívásokról és az azokkal való szembenézésről szól, valamint arra a kérdésre keresi a választ, hogy valóságból kiragadt egyén képes-e megfelelően visszailleszkedni a társadalomba. Az előadás május 8-án, pénteken este fél 8-tól tekinthető meg a Kisteremben. A lengyel nyelvű előadás magyar és román felirattal követhető.

Szintén a katowiceiek előadásban látható Beppe Navello Cinema! című színműve, amely a némafilmek sztárjai előtti főhajtás, egy szöveg nélküli performansz. A némafilmekre emlékeztető mimikával, teátrális jelenetekkel és filmeffektusokkal öt színész mesél el egy humoros történetet arról, hogy a mozi csodája veszélyes és csalóka lehet. A produkció május 9-én, szombaton este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157992853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása