7óra7

Utoljára dönthetünk a szobor sorsáról

Utoljára dönthetünk a szobor sorsáról

2015. 05. 02. | 7óra7

Az előadáshoz kapcsolódóan és több középiskolával együttműködésben létrejött projekt lezárásaként a Káva Kulturális Műhely és a résztvevő diákok április 29-én egy utcai performansz keretében állítottak emléket az eseményeknek. A járókelők közül többen csatlakoztak a néma akcióhoz, határozott választ adva a kérdésre: akarunk-e emlékezni?

Szobor - utcai performansz

A színházi játék alapja a 2008/2009-ben romák ellen elkövetett magyarországi gyilkosságsorozat. A kiinduló ötletet egy újsághír adta, melyben egy Magyarországon élő külföldi szobrászművész emlékmű-tervét több érintett falu önkormányzata is visszautasította.

A Káva a színház és a dráma eszközeit használva, a résztvevőkkel közösen vizsgálja emberség és előítélet viszonyát. Milyen módon van nekünk felelősségünk egy olyan ember halálában, akit nem is ismertünk?

Szobor

Egy jellegzetes polgármesteri reakció: „Nem vagyok a magam ura. Az embereket kell képviselnem. Ők pedig nem szeretnek tragédiákra emlékezni. Nem szeretik bűnösnek érezni magukat. És igazuk is van. Megtörtént. Nem tehetünk róla. Felejtsük el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177992855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása