7óra7

Franciaországban turnézik az I. Erzsébet

Franciaországban turnézik az I. Erzsébet

2015. 05. 04. | 7óra7

A Szikszai Rémusz rendezte I. Erzsébet a metz-i Passage Fesztivál kurátora, Jean-Pierre Thibaudat meghívására vesz részt a szakmai találkozón. Az előadás - amely idén egyedüliként képviselheti Magyarországot - május 8. és 10. között látható magyarul, francia felirattal - közölte a Szkéné Színház.

I. Erzsébet - Fodor Tamás, Nagypál Gábor Paul Foster színdarabja a világtörténelem egyik legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket. A dráma a színház a színházban technikáját alkalmazza: egy társulat életét mutatja be, amely éppen egy Erzsébetről szóló darabot próbál. Olyan világot teremt, amely részben eljátssza, részben pedig kívülről reflektál a korra, Erzsébetre és cselekedeteire, valamint döntéseinek mozgatórugóira.

A darabban Fodor Tamás, Nagypál Gábor, Tamási Zoltán, Király Attila, Tóth József és Bercsényi Péter mellett Bodor Johanna, Keresztény Tamás, Herczeg Tamás és Kaszás Gergő is játszik. Az előadás zenéje Monori András munkája, a dalszövegeket Kovács András Ferenc írta, a díszletet Varga-Járó Ilona, a jelmezt Kiss Julcsi tervezte.

Fodor Tamást a legjobb férfi főszereplő, Kaszás Gergőt a legjobb mellékszereplő díjával jutalmazta a 2014-es Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrije és a színikritikusok.

"Ez a valóság, amikor a polgármester, a bürokrata, teljes pompájában a hivatal érkezik (a nézőtérről vagy kintről), és felszólítják a színészéket, na-na, tessék ezt befejezni. Amikor a szakmaiatlanság berágja magát a szakmába. Ezért nagyszerű az egész, ezért tapsoljuk vissza ötször a játszókat. Akik, nem mellékesen, jók" - írtuk az előadásról. (A teljes kritika itt olvasható.)

Az előadást Magyarországon legközelebb június 1-jén a Szkéné Színházban, majd nyáron az Ördögkatlan Fesztiválon tekintheti meg a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657992837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása