7óra7

TIKK Vitaszínház: Van kérdés!

TIKK Vitaszínház: Van kérdés!

2015. 05. 05. | 7óra7

A TIKK-ről:

A TIKK egy gimnáziumi tantestület „stratégiai hosszú hétvégéjét” követi végig az eldugott kulcsos-házba való megérkezéstől a tankerületi igazgató betoppanásáig. Erre az alkalomra csak félig-meddig önszántukból, nagyobb részt központi utasításra került sor, az intézményfenntartó TIKK ugyanis elvárja a gimnáziumtól, hogy a köznevelés átszervezéséhez igazodva alakítsa ki profilját, szakmai hitvallását.

TIKK

Az előadás alkotói között található igazgatásszervező, makrogazdasági elemző, drámapedagógus, képanimátor, idegenvezető, középiskolai tanár, pszichológia szakos hallgató, pénzügyi és személyzeti ügyintéző önkormányzatnál, NAV- ügyintéző, bírósági fogalmazó, csecsemő- és kisgyermekgondozó.

„A TIKK jól mutatja meg, hogyan reagálnak különböző tanárok az új rendszer megfoghatatlan, furcsa elvárásaira, miközben meglebbenti annak a lehetőségét, hogy egyes kollégák az előző rendszerben sem tettek meg mindent a nebulók szellemi fejlődéséért. A néhány székkel előadott, néhány elidegenítő dallal kísért előadás jó alap, hogy beszéljünk az oktatásügyről pártpolitikától mentesen, de a lényegi kérdéseket nem kikerülve”- írtuk az előadásról. (A teljes írás itt olvasható.)

TIKK

A Vitaszínházról:

A színház, a moderált vita és a drámapedagógiai módszerek találkozásából létrejött műfaj alkalmat teremt a résztvevők közötti párbeszédre, biztosítja a feltételeket a téma minél alaposabb körüljárásához, a vitatható aspektusok minél mélyebb megértéséhez.

A magyar oktatás és nevelés helyzetére mint aktuális kérdésre tekintünk rá, ám nem a politikai, hanem a társadalmi vonatkozásokat emeljük ki. A jelenetek nem önmagukban állítanak, nem önmagukban igazak vagy hamisak, csupán a hozzájuk tartozó kérdésekre adott válaszokkal együtt válhatnak érvényessé.

TIKK - Inárcsi színjátszók premierje a Mu Színházban

Kihirdették a II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győzteseit

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr367992841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása