7óra7

POSzT IT ! ‪#‎szinhazihatterszakmak‬

POSzT IT ! ‪#‎szinhazihatterszakmak‬

2015. 05. 07. | 7óra7

Az öt napos rendezvény alatt megismerkedhetnek a világosítók, öltöztetők, kellékesek, súgók, asszisztensek izgalmas világával.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőasszisztens-hallgatói által szervezett programsorozat keretében interaktív programokon, gyerekjátékokon, szakmai beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők június 6. és június 10. között. Lehetsz súgó egy napra, készíthetsz jelzésdíszletet, megtudhatod, hogyan készül a színpadi hányás! Délutánonként hallgathatsz beszélgetéseket, ahol garantáltan rengeteg vicces színházi anekdota kerül majd elő.

Pogány Judit, Sík Kata

Június 6-án a kellék és díszlet játssza a főszerepet. A Művészetek és Irodalom Házában velünk lesz Pogány Judit, az Örkény Színház színésznője is, Sík Kata kellékessel karöltve. Másnap a jelmez, smink, frizura kerül a fókuszba. Gyorsöltözés verseny, parókapróba, Daróczi Gabriella, Radnóti Színház öltöztetője és Andruskó Marcella is mesél majd. Június 8-án előlépnek az asszisztensek, ügyelők, súgók: a Nemzeti Színházból és a Budapest Bábszínházból is érkeznek vendégek. Súghatsz Shakespeare-t, vagy a kedvenc dalszövegeidet!

Június 9-én kedden a Pécsi Harmadik Színházba költözünk, Hegedűs Róbert vezetésével színpadi hangról, fényről, effektekről lesz szó. Hogyan készült az égzöngés a színpadon egykor és ma? Mi világít egy reflektorban és egy robotlámpában? Mi az a gégen? A színpadtechnikai bemutató keretében minden kiderül.

#‎szinhazihatterszakmak‬ Programunkat június 10-én zárjuk a Művészetek és Irodalom Házában egy konferenciával a háttérszakmák helyzetéről és képzéséről. Az SZFE150-nel közösen megvalósuló program a következő kérdéseket járja körül izgalmas vendégekkel: háttérszakmák képzése; grafikusok és plakáttervezők a színházban; a színházi menedzserképzés helyzete; a marketing helye a színházban.

„Előtérbe kerül a háttér! Megmutatjuk hány elhivatott ember csapatmunkája nyomán születik egy előadás, hogyan készül a varázslat, milyen képességekkel kell rendelkeznie egy jó színházi szakembernek. A Színház-és Filmművészeti Egyetem végzős, rendezőasszisztens-hallgatói által szervezett programsorozat a háttérszakmákról szóló beszélgetésekkel, bemutatókkal, gyakorlati feladatokkal és gyerekeknek szóló játékokkal hozza közelebb azt a világot, amelyet eltakarnak a kulisszák.” - Írják a szervezők: Antal-Bacsó Borbála, Doma Petra, Hodászi Ádám, Szélinger Anna, Totobé Anita, Vajdai Veronika, Valkai Andrea.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr117992823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása