7óra7

Presznyakov és Schimmelpfennig a Katonában

Presznyakov és Schimmelpfennig a Katonában

2015. 05. 15. | 7óra7

Október 30-án Roland Schimmelpfennig: Golden Dragon című művét mutatja be a színház, Magyarországon először. A kortárs színművet, amellyel a német szerző 2010-ben elnyerte az évad legjobb német nyelvű drámaírójának ítélt Mülheimi Drámaírói Díjat, Gothár Péter rendezi, és váltakozó szerepekben Fullajtár Andrea, Tenki Réka, Kocsis Gergely, Hajduk Károly és Mészáros Béla játszanak. „Egy nő megcsalja a férjét. Egy öregember nem bírja elviselni, hogy öreg. Egy fiatal nő megtudja, hogy terhes. Egy kis kínai lányt prostituál egy pénzéhes kereskedő. – Vagy játsszuk azt, hogy minden fordítva van? Egy férfi megcsalja a férjét, egy fiatalember nem bírja elviselni, hogy öreg, egy idős hölgy megtudja, hogy terhes, egy középkorú férfit prostituál egy pénzéhes fiatal lány…” (Szabó Borbála)

Schimmelpfennig drámája modern és aktuális, az író szavait idézve: „…illegális bevándorló ismerősiemnek köszönhetően jutottam el a darab tulajdonképpeni témájához: a menekültfogság helyett a kinti helyzethez, a látszólagos szabadsághoz – amelyben nincsenek papírok, nincs orvosi ellátás, és amelyben állandóan rettegnek a lebukástól, a metrón, az utcán… Nem mindegyik orvos látja el ingyen az illegálisokat.”

Cserenadrág (próba): Lengyel Ferenc, Terhes Sándor

Ezt követi október 31-én, első ízben a Kamra színpadán, Vlagyimir és Oleg Presznyakov: Cserenadrág című produkciója. A Presznyakov-testvérek darabja látlelet, szocreál-szatíra egy fiatal, harmincas generációról, akik a rendszerváltás utáni káoszban nőttek fel. A Katona József Színház és a TÁP Színház közös produkcióját Vajdai Vilmos rendezte, az előadásban Bánki Gergely, Csoma Judit, Gera Marina, Gergely Katalin, Huzella Juli, Igor Lazin, Janklovics Péter, Lengyel Ferenc, Schönberger Ádám, Tabeira Iván és Terhes Sándor szerepelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr388003741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása