7óra7

A táncosok új generációja az Artusban

A táncosok új generációja az Artusban

2015. 05. 21. | 7óra7

"Ha rákívántál a frissességre, itt a lehetőség. Fiatalok, formabontók, új formációk és a jövő ígérete az Artus Új Generációs Programjában. Az Artus Stúdió feladatának tekinti, fiatal, az útjuk elején járó alkotók felkarolását, támogatását, akik művészeti iskolákban vagy más egyéni utakon kezdték, kezdik alkotói pályájukat. A program ehhez kíván kezdeti „felhajtóerőt” adni" - olvasható az Artus közleményében.

Arccal a halnak

Az induló sorozat első epizódjában három előadás látható.

A DA-DA-DOG Formáció Aki a spenótot szereti címmel első megmutatkozására készül. Amiből kiindultak, az a tánc. Amit keresnek, az annak kontextusa. A táncot a hétköznapok szemszögéből, a hétköznapokat a tánc szemszögéből értelmezik. Nem ijednek meg kritikát megfogalmazni azzal kapcsolatban, amivel ők is foglalkoznak - a kortárs tánc műfaji eszköztáráról. A darab közben a néző szemlélődhet, betekinthet a négy mozgó figura groteszk, önironikus helyzeteibe, és ezáltal talán közelebb kerülhet a tánc mint jelenség megértéséhez, és akár meg is szeretheti...a spenótot. Ha eddig még nem szerette volna - áll az előadás felvezetőjében.

Az előadás május 22-én este 8 órakor kezdődik.

A darabot ugyanezen az estén az Útszeretők című táncelőadás követi, amelynek alaptémája a fiatalság útkeresése. A darab az emberek közötti távolságot kutatja, milyen utak jönnek létre két ember között, például közvetlen találkozásokat idegenekkel, vagy évekig tartó viharos szerelemi viszonyokat. Az egyén számára akár rövid találkozások is egy életre meghatározóak lehetnek, míg máskor együtt töltött évek sem hagynak nyomot rajtunk; az alkotók ezeket a végletek állítják szembe egymással a maguk fiatalos szemszögéből - áll a színlapon. Az előadás előadói Drávucz Petra és Szűcs Dóra Ida.

Útszeretők trailer - Artus Stúdió

Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba közös munkájának eredménye a Tropical Escape című előadás, amelyet az alkotók a mocskos álmok tanulmányaként írnak le, és amelynek a bemutatója május 23-án este 8 órakor lesz. A két alkotó elmondása szerint: az előadás konkrét referenciákat használ, víziói összekapcsolják az egzotikus paradicsomokat a fantázia laboratóriumaival. Az előadás fikciók kollázsa: Hollywood, pornó, olasz mozifilmek, dél- amerikai szappanoperák, francia balettek, szórakoztatóipari számok, születésnapi partik karakterei és rituáléi keverednek benne. Játékossága, bohózatszerűsége a másságot egy olyan alternatívaként mutatja fel, ami képes a normalitásból és a realitásból kiutat kínálni.

Az alkotók az előadást kizárólag felnőtt nézőknek ajánlják!

A Tropical Escape május 24-én is látható, szintén este 8 órai kezdettel az Artus Stúdióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567992749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása