7óra7

Alföldi Róbert aukciója az Igazgyöngy Alapítványért

Alföldi Róbert aukciója az Igazgyöngy Alapítványért

2015. 05. 22. | 7óra7

"Amikor a Coca Cola kampány nyitó partyján nagyon kedvesen, és igazán figyelmesen megajándékozott a cég nagyon kedves, meglehetősen csinos vezetője a fotóval amiből aztán a plakát is készült, arra gondoltam, hogy az ember mégsem pakolja ki magát otthon a falra. MIközben olyan ízlésesen volt az egész ajándék tálalva, hogy ha nem én lennék rajta, még a falra is kitenném.
De mint már említettem, azért az mégiscsak túlzás.
És akkor viszont eszembe jutott, hogy hátha valaki örülne neki, mert nem önmagát ábrázolja, és akkor hátha kitenné a falra.
Viszont olyan keveset tudok én is tenni igazán azokért, akik valóban bajban vannak, azokért, akiknek nem lehet tudni, hogy a bennük szunnyadó nagy szellem ki tud -e törni, mert olyan körülmények közé születtek, hogy nem mernek igazán hinni önmagukban, szóval arra gondoltam, hogy akkor valami kicsivel, ha tudok járuljak hozzá.
Ezzel a fotóval.
(...)
És amikor majd sok - sok év múlva csodálva nézzük ezeknek az ifjú kis zseniknek a munkáját, vagy csak hozzájárulunk, hogy egy élhetőbb és boldogabb országot hozzanak létre a mostani kölykök, akkor már megérte.
Nagyon is!" - írja Alföldi Róbert az árverés ars poeticájaként.

Az a bizonyos fotó, és Mohácsi Vanda és Lakatos Jonatán festménye

Az Igazgyöngy Alapítvány munkája a tehetséggondozáson kívül a szegregátumokban élő gyerekek esélyteremtésére fókuszál. A művészeti tevékenység szociális kompetenciákat fejlesztő hatásából kiindulva építette fel integrációs modelljét, mely átfogja a probléma egészét. Pozitív hatásmechanizmusával fejleszt gyereket és felnőttet egyaránt. A modell az oktatás, családgondozás-közösségfejlesztés, és az intézmények közti együttműködés generálásával küzd a leszakadó társadalmi csoportokért. Részletesebb információk az alapítvány honlapján érhetőek el.

Az aukció időtartama: 2015. május 21. - május 30. éjfél
Az aukció nyertese a virtuális leütés pillanatában, azaz május 30-án éjfélkor legmagasabb összeg felajánlója.

Eredményhirdetés: gyermeknapon, 2015. május 31-én

Licitálni az aukció eseményoldalán lehet. Aki nem szeretne nyilvánosan ajánlatot tenni, az küldhet üzenetet az oldalnak, vagy az alfoldi.fb@gmail.com e-mail címre, és akkor a tétje anonim módon kerül ki az oldalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167992743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása