7óra7

Művészeti pályázatokat írt ki az MMA

Művészeti pályázatokat írt ki az MMA

2015. 05. 24. | 7óra7

Művészeti könyv- és folyóirat-kiadások támogatására az MMA a tavalyi 45 millió után idén 50 millió, művészeti programok (pályázati alapok) támogatására a 2012-es kiírással megegyező, 110 millió forintos kerettel hirdet meg pályázatot - közölte pénteken Budapesten az akadémia főtitkára.

Kucsera Tamás Gergely közölte: a www.mma.hu honlapon péntektől elérhető kiírás szerint a támogatások összege minimum 250 ezer, maximum 6 millió forint lehet. Pályázhatnak magyarországi és határon túli magyar alapítványok, civil szervezetek, egyéb jogi személyek és természetes személyek, azaz alkotók is. A benyújtási határidő május 13., eredményhirdetés a nyár közepére várható.

Az MMA főtitkára az MTI kérdésére válaszolva a 2012-es kiírás eredményeiről is beszámolt: a könyv- és folyóirat-támogatás kategóriában 41 sikeres pályázat érkezett be, a támogatási átlagösszeg 1 millió forint fölött volt, míg a művészeti programok kategóriájában 80 támogatott átlagosan csaknem 1,4 millió forinthoz juthatott.

Kucsera Tamás Gergely emlékeztetett arra, hogy a nagyobb kerettel meghirdetett pályázat tulajdonképpen összművészeti kategóriának tekinthető: a zene, a színház, a tánc, a képzőművészet, az irodalom, a fesztiválok, az ipar- és népművészet területéről egyaránt várják a jelentkezéseket.

Mint közölte, az MMA országos művészeti szervezetek, programok, kutatások egyedi támogatására tavaly 133 millió forintot fordított, erre a célra az akadémia idén valamivel nagyobb összeget szán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637998751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása