7óra7

Schwajda György Drámapályázat – Két különdíjat ítélt oda a zsűri

Schwajda György Drámapályázat – Két különdíjat ítélt oda a zsűri

2015. 05. 24. | 7óra7

Csiky Gergely Színház, Kaposvár A Schwajda György Drámapályázatot idén meghívásos formában hirdették meg. Tíz szerzőt kértek fel arra, hogy jeleneteket írjanak az eredetileg a 2013/2014-es évadra tervezett Csiky Kabaréhoz. Azt, hogy mely jelenetek kerülnek be a produkcióba, Schwajda György születésének 70. évfordulójához kapcsolódva hirdették volna ki.

Mind a tíz megszólított író - Egressy Zoltán, Györey Zsolt, Háy János, Mohácsi István, Müller Péter Sziámi, Szabó Borbála, Szakonyi Károly, Székely Csaba, Tasnádi István és Vinnai András - küldött jeleneteket a pályázatra - közölte a színház az MTI-vel kedden.

Mint jelezték, egyelőre azonban bizonytalan, hogy a Csiky Kabarét a jövő évadban vagy az azt követő szezonban mutatja-e be a színház, így az előadás jeleneteit is csak később, a majdani rendezővel együtt választja ki a vezetőség.

A Csiky Kabarétól függetlenül az ötfős bíráló bizottság - Lendvai Zoltán rendező, Szokolai Brigitta dramaturg, Rátóti Zoltán, a színház igazgatója, Bérczes László művészeti vezető és Kamarell Márta művészeti titkár - két szerzőt fejenként százezer forintos különdíjjal jutalmazott: Szakonyi Károly a Miért is avagy a mobil, valamint a Csókol apátok avagy a mobil című jeleneteiért, Tasnádi István pedig Az ideális férj című jelenetéért kapta az elismerést.

A színház immár harmadik alkalommal hirdette meg az egykori igazgatójáról elnevezett pályázatot. Schwajda György 2008 júliusától 2010 áprilisában bekövetkezett haláláig vezette a teátrumot. Emlékére indította a színház a pályázatot, amellyel új magyar drámák születését szeretnék elősegíteni. Az író, dramaturg, színigazgató sokoldalúságának példáját követve évről évre más-más műfaj kerül a pályázat középpontjába. Tavaly mesejáték írására kérték az alkotókat, idén pedig a kabarét választották központi témaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227998857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása