7óra7

TITÁNium – Tehetségkutató színházi platform a Jurányiban

TITÁNium – Tehetségkutató színházi platform a Jurányiban

2015. 05. 24. | 7óra7

TITÁNium - plakát Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak szeretnénk lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára.

A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és egy úgynevezett seregszemlén értékként felmutatni.

A 4 napos szemlére a FÜGE válogatott elsősorban olyan fiatal színházi alkotókat, akikkel az elmúlt években már dolgozott vagy dolgozni fog. A pályázat tulajdonképpen független a szemlétől, ez utóbbival inkább csak az volt a célunk, hogy kedvcsináló ízelítőt nyújtsunk a pályázók körének munkáiból.

A Szemle programja

*május 26.*

*15.00:* Kutyaszorítóbban | helyszín: színházterem
*15.30:* Promenád | helyszín: Jurányi Kávézóból indul a busz
*18.30:* Promenád | helyszín: Jurányi Kávézóból indul a busz
*20.00:* A kastély – 1. rész | helyszín: Kamara

*május 27.*
*19.00:* Szentivánéj | helyszín: Kamara

*május 28.*

*19.00:* ...volt egyszer egy Helené | helyszín: Kamara

*május 29.*

*15.00:* A Dohány utcai seriff | helyszín: Kamara
*19.00:* Hogy élnek a halak a tengerben? | helyszín: TÁP terem
*20.30:* A TITANium pályázat eredményhirdetése | helyszín: Színházterem

A projekt ugyanakkor túlmutat a 4 napos szemlén, hiszen a célja egy alkotói pályázat kiírása és annak propagálása.

A FÜGE pályázati felhívása

*A pályázók köre*

Olyan 35. évet be nem töltött fiatal rendezők vagy alkotók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.

Pályázni 2013/14-es évadban tervezett új produkcióval lehet.

*A pályázat benyújtási határideje:* 2013. május 6. éjfél

A pályázatokat – az aláírt és beszkennelt pályázati adatlapot és annak szükséges mellékleteit – e-mailben kell benyújtani a megadott határidőn belül a juranyititkarsag@gmail.com e-mail címmel, TITANium – pályázat tárgy megjelöléssel.
További információ kérhető a +36-30-552-8239 számon.

*Az elbírálás szempontjai*

A megvalósítás realitása, koncepció kidolgozottsága, korábbi referenciák, alkotók köre.

A TITANium projekt keretében a beérkezett pályázatok közül 3 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2013/2014-es színházi évadban az alábbi helyszíneken:
- Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
- Átrium Film-színház
- Thália Színház
- TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerül ki az Év Titánja fődíj várományosa, aki fő támogatónk, a MasterCard felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban is részesül.

*A pályázat kötelező mellékletei:*

- kitöltött pályázati adatlap - szakmai önéletrajz és referenciák
- hallgatói jogviszony esetén a pályázó felsőoktatási intézmény nyilatkozata arról, hogy engedélyezi a pályázó indulását jelen pályázaton
- a produkció rövid leírása, rendezői koncepció (max. 2 oldal terjedelemben)
- színlap, alkotói névsor
- a bemutató tervezett időpontja
- a produkció technikai paraméterei

*Az elbírálás határideje és a hivatalos eredményhirdetés:* 2013. május 29. 20.30 óra Jurányi

*A beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai:* Vinnai András (író), Orlai Tibor (producer), Rába Roland (színész, rendező), Kelemen Kinga (produkciós vezető, Kolozsvár), Jászay Tamás (kritikus), Imre Zoltán (színháztörténész)

*Meghívottak köre:* Barda Beáta (Trafó – Kortárs Művészetek Háza), Erős Balázs (MU Színház), Gáspár Anna (Manna), Horn Márton (Akvárium Klub), Karlik József (Bethlen Téri Színház), Kulcsár Viktória (Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház), Litkai Gergely (Thália Színház), Magács László (Átrium Film-színház), Németh Ádám (Szkéné Színház), Szalai Szabó István (Hátsó Kapu)

A megvalósult produkciók közül a TITÁN-DÍJ zsűri tagjai: Gauder Milán (MasterCard), Polgár András (mecénás), Lábodi Ádám (Színikritikusok díja győztes „Legígéretesebb pályakezdő” kategóriában), Büki Dóra (produkciós menedzser)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527998731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása