7óra7

A Gólem Színház is kilép a FESZ-ből

A Gólem Színház is kilép a FESZ-ből

2015. 05. 27. | 7óra7

A Gólem Színház közleménye:

Gólem Színház A Gólem Színház megköszöni az eddigi lehetőséget és támogatást, melyet a FESZ-től kapott, de értelmetlennek tartja, hogy továbbra is tagja maradjon egy olyan érdekképviseleti szervezetnek, amely nem tudja képviselni az érdekeit.

Bár a Gólem Színház maradéktalanul teljesíti, sőt túlteljesíti a Színház I. kategória keretfeltételeit, a szakmai kuratórium tagjainak indoklása értelmében „Az innováció vonatkozásában fejlesztendő.” Ezzel magyarázták döntésüket, mely a színház támogatásának lenullázását jelentette; ezáltal nullára értékelve az elmúlt 10 évben nálunk közreműködő több mint 100 színész, koreográfus, író, dramaturg, rendező és más művész munkáját.

Nem tudunk, és nem is akarunk vitatkozni a kuratórium logikájával, értékítéletével; így csak továbbítani tudjuk indoklásukat mindezen művészeknek. Elsősorban a színház társulatának, másodsorban pedig a velünk együttműködőknek (pl: Kárpáti Péter, Fodor Tamás, Nagy Zsolt, Bánki Gergely, Visky András, Vinnai András, Frenák Pál, Nagy Mari, Dragomán György, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Kerekes Viktória és még hosszú a sor).

Indoklásuk végén még ez áll: „És azt reméljük, hogy nem tévedtünk nagyot, amikor azt is leírtuk, hogy: Egyéb forrásokból biztosítható a működése.” Mi is osztjuk a szakmai kuratórium reményeit, bár mint azt a kuratórium is tudja, mi nem vagyunk sem nemzetiségi, sem vallásos színház, nem áll mögöttünk hitközség vagy bármely ország kormánya, és most már - úgy tűnik - a FESZ sem. Többszöri megkeresésünkre sem kaptunk választ a FESZ-től arra, hogy mit tehetünk egy ilyen helyzetben, az elnök pedig csak magánvéleményt fogalmazott meg, amiben ugyan együttérzéséről biztosított, de tudomásunk szerint a FESZ nem együttérző, hanem érdekképviseleti szervezet.

További kitartást és jó munkát kívánunk, most már nélkülünk,
Borgula András és a Gólem Színház csapata

Kapcsolódó

A FESZ által delegáltak nyilatkozata - A soványnak étel, a kövérnek koplalás

Közleményben tiltakozik a Proton Színház is

Közleményben reagál a Maladype

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187992715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása