7óra7

POSZT - Bemutatják a versenytől visszalépett társulatok produkcióit

POSZT - Bemutatják a versenytől visszalépett társulatok produkcióit

2015. 05. 27. | 7óra7

A POSZT-ot működtető tulajdonosok - a Magyar Színházi Társaság (MSZT), a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) és a pécsi önkormányzat - képviselői egyeztetést tartottak a versenyből visszalépett társulatok produkcióinak sorsáról.

Szabó László elmondta, a Magyar Teátrumi Társaság továbbra is azt szerette volna, hogy a versenyprogramtól visszalépett társulatok egyáltalán ne mutassák be előadásukat, a másik két tulajdonos azonban ellenezte ezt a javaslatot.

Az Örkény István Színház, a STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság az eredeti zsűri tagjainak kiválasztása körül kialakult vita kapcsán döntött úgy korábban, hogy a POSZT versenyprogramjába beválogatott előadásaikat játszani fogják ugyan Pécsett, de a versenyben nem vesznek részt. Az MTT álláspontja ezzel kapcsolatban az volt, hogy csak azok az előadások vegyenek csak részt a fesztiválon, amelyek vállalják a megmérettetést, az MSZT viszont közölte, hogy ezeket a színházakat ugyanúgy várja a POSZT-ra, mint a versenybe beválogatott többi előadást, a zsűri megnézhetné és értékelhetné produkcióikat, és a színházak aztán eldönthetnék, hogyan viszonyulnak a zsűri véleményéhez.

Az előadások, amelyeket a döntés érint az Örkény István színház Hamlet és az E föld befogad avagy számodra hely című előadásai, a Szputnyik Hajózási Társaságtól A heilbronni Katica és a Stereo Akt Felülről az ibolyát című produkciói.

A június 13-ig tartó POSZT versenyprogramjába Balogh Tibor színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatott be - összesen 235 előadásból - 14 produkciót. Nyolc előadás közös megegyezéssel került a versenyprogramba, míg 3-3 produkció esetén a felkért válogatóknak nem sikerült közös álláspontot kialakítaniuk, így azok egyéni döntésük alapján lesz ott a POSZT-on.

A heilbronni Katica - Bach Kata és Pető Kata

Az Örkény István Színház két előadása és a STEREO Akt, illetve a Szputnyik Hajózási Társaság egy-egy produkciója - amelyek közül egy sem vesz részt a versenyen - mellett a Nemzeti Színház két előadása érkezik Budapestről, öt vidékről - Békéscsabáról, Debrecenből, Kaposvárról, Miskolcról és Szombathelyről - három pedig határon túli színházból: Újvidékről, Magyarkanizsáról és Sepsiszentgyörgyről.

Kapcsolódó

Kizárólag úgy vehetnek részt a találkozón, hogy vállalják a megmérettetést

A Heilbronni Katica és a Felülről az ibolyát sem versenyez a POSzT-on

Nyugodt lélekkel sem részt venni, sem kimaradni nem lehet - Az Örkény Színház a POSzT-ról

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177992717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása