7óra7

Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle novemberben - Várják a társulatok jelentkezését

Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle novemberben - Várják a társulatok jelentkezését

2015. 05. 29. | 7óra7

A nyolcadik alkalommal megvalósuló szemlére 2013. január 1. után bemutatott előadások nevezhetők, amelyek nem szerepeltek 2014-ben a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén - olvasható a Marczibányi Téri Művelődési Központ közleményében.

Mint írják, a fesztiválon – korosztályi és műfaji kötöttségek nélkül – igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat mutatnak be, beleértve a csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, illetve a színházi nevelési előadásokat is.

Kaposi László

A szemlére való válogatásnál a színházi-művészi minőség mellett figyelembe veszik azt is, ha a produkcióhoz a gyerekek, fiatalok életkorának megfelelő, színvonalas feldolgozó program társul. Egy társulat, illetve alkotó több produkcióval is nevezhet.

Az előadásról (és a feldolgozó programról) készült DVD-t öt példányban várják, a nevezési díj 6000 forint előadásonként. A nevezési feltételekről további információ a Marczibányi Téri Művelődési Központ honlapján linken - érhető el.

A szemle programjáról a benevezett előadások megtekintése után szakmai csoport dönt, amelynek tagja Kaposi László drámapedagógus, rendező, Réczei Tamás rendező, Sándor L. István színházi szakíró és Szakall Judit drámapedagógus, rendező.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577992705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása