7óra7

Kihirdették a Budapesti Nyári Fesztivál idei programját

Kihirdették a Budapesti Nyári Fesztivál idei programját

2015. 05. 30. | 7óra7

Tavaly 9,5 millió vendég látogatta meg Magyarország turisztikai látványosságait, ami nagyon jó eredmény volt a korábbi évekhez képest, és még ehhez képest is 10%-os bővülés volt tapasztalható az idei első negyedévben - tájékoztatott Ruszinkó Ádám, hozzátéve: ebben a növekedésben komoly szerepe volt a budapesti fesztiváloknak, köztük a Budapesti Nyári Fesztiválnak is.

Sajtótájékoztató

Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél sokszínűbb és sokrétűbb programkínálatot állítsunk össze, megszólítva ezzel minél több korosztályt és a legkülönfélébb érdeklődési körű embereket – szögezte le Bán Teodóra fesztiváligazgató. Rámutatott arra, hogy ez a törekvés az idei Budapesti Nyári Fesztivál programján is tetten érhető: június 12. és augusztus 31. között öt helyszínen több mint száz programból választhat a közönség, melyek között megtalálhatóak lesznek színházi bemutatók, opera előadások, koncertek a legváltozatosabb összetételben, a gyermekelőadások és kiállítások mellett. Idén első alkalommal megszervezik A muzsika hangja elnevezésű zenés színházi nyári tábort a Városmajorban gyermekeknek, ezzel segítve elő a fiatal generációk képzését.

Bán Teodóra elmondása szerint mindig keresik azokat a találkozási pontokat, melyekkel nagyobb évfordulókhoz tudnak kapcsolódni. „Így lesz ez idén is: Dante születésének 750. évfordulójához kapcsolódunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-ei nyitókoncertjével (Nemzeti Filharmonikus Zenekar: Liszt és Dante) és Szőke Gábor Miklós szobrászművész Dante-kutyáinak installációival a Víztoronynál, Carl Orff születésének 120. évfordulóját pedig július 10-én fogjuk megünnepelni a Catulli Carmina & Carmina Burana táncjátékkal – sorolta az ügyvezető. A Budapesti Nyári Fesztivál folytatja a Magyar Állami Operaházzal való szoros együttműködést, melynek keretében a Goldmark-évforduló kapcsán bemutatják a Sába királynője monumentális operát július 3-án, valamint a Toscát augusztus 7-én két külföldi sztárénekes, a francia mezzoszoprán, Béatrice Uria-Monzon és Giancarlo Monsalve chilei tenor főszereplésével. Győrből érkezik a Jézus Krisztus szupersztár július 17-én – folytatta a felsorolást Bán Teodóra.

A Városmajori Szabadtéri Színpad nyitóeseménye a Zilahy Lajos regényéből készülő Halálos tavasz című előadás bemutatója lesz június 13-án, majd a színház ismételten megrendezi a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjában hét előadás látható a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató produkcióiból.

A két színpad együttesen teljes programokat kínál: műfaji sokszínűség, különleges helyszínek, színházi hajójárat, Jazzy Tower-koncertek, gyönyörű környezet – mutatott rá Bán Teodóra, hozzátéve, hogy ettől lesz a Budapesti Nyári Fesztivál több, mint egyszerű élmény mindazok számára, akik jegyet váltanak a programokra.

Bővebb információk a fesztivál honlapján keresztül érhetőek el.

Kapcsolódó

Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját

Budapesti Nyári Fesztivál - Csaknem 150 program az idei kínálatban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597992779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása