7óra7

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál

2015. 06. 11. | 7óra7

Kilencedik évadát kezdi ebben az évben a Kvártélyház Nyári Színház, amelyhez kapcsolódva idén is megrendezik a ZAKO Fesztivált. A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megvalósuló Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon immár harmadik éve vendégeskednek független előadások a Kvártélyház színpadán. A seregszemlén a Zala megyei közönségnek lehetősége van megismerni a kortárs független alkotókat és az elsősorban Budapesten látható független színházi előadásokat.

Dominó

Az idei válogatásban hét előadás szerepel, amelyek többnyire kortárs magyar szerzők művei: Gerlóczy Márton, Olt Tamás, Pelsőczy Réka írásai és Pálfi Kata mesedarabja kerül színpadra. A produkciók között két olyan is szerepel, ahol a szerző maga a társulat: a Füge és a Dumaszínház koprodukciójában készült 40! avagy Véges élet szövegkönyvét maguk a szereplők írták (6 pontos nézőpontunk itt olvasható ahogy az FAQ Társulat is saját értelmezésben és szöveggel mutatja be a Bertold Brecht ihlette Dominó című előadást (írásunk az előadásról itt található

A romantikát és önfeledt szórakozást kedvelők számára igazi ínyencséggel kezdődik a fesztivál, július 2-án Pelsőczy Réka zenés, szerelmes, pimasz dokumentum-játékát, a Szeret...lek című előadást tekinthetik meg az érdeklődők (8 pontos kritikánk itt olvasható A Manna és a Hoppart közös produkciójának főbb szerepeiben mások mellett Bercsényi Péter, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna, Szamosi Zsófia, Terhes Sándor és Takács Katalin látható. A legkisebbeknek szól, a második napon, július 3-án, a Pálfi Kata meséjéből készült Borka Mumusföldön című zenés bábos kaland.

Borka Mumusföldön

Olt Tamás írta és rendezte is a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című romantikus vígjátékot, mely a Váci Dunakanyar Színházból kerül az egerszegi szabadtéri színpadra. A Gerlóczy Márton darabjából készült, többszörös díjnyertes előadás A csemegepultos naplója július 7-én lesz a fesztivál vendége (9 pontos kritikánk itt olvasható

Másnap egy kortárs komédia, a 40! avagy Véges élet tekinthető meg Bánki Gergely, Stefanovics Angéla, Keszég László és Mészáros Béla szereplésével. A Dumaszínház és a Füge közös produkciója újabb szókimondó előadás a fesztiválon korábban már bemutatott A férfiak szexuális világa után, amelyben az alkotók ezúttal az öregedést állították fókuszba.

Július 10-én Bertolt Brecht-nek A kaukázusi krétakör című drámája alapján írt Dominó című produkció látható a Fejlesztés Alatt Q Társulat előadásában, sok élőzenével fűszerezve. A fesztivál záró előadásaként pedig a kortárs katalán szerző Jordi Galceran Bankhitele lesz a vendég Zalaegerszegen. A Cseh Judit rendezésében és Baksa Imre, Lengyel Tamás előadásában látható szarkasztikus vígjátékban egy sikeres bankár életébe kapunk betekintést, amelyben minden ideálisnak tűnik, ám egy napon besétál az irodájába egy idegen. Hitelt kér, és mindenre képes azért, hogy célját elérje.

A csemegepultos naplója - Ötvös András
Jegyeket a helyszínen, a Kvártélyház kihelyezett jegypénztárában (Zalaegerszeg, Kossuth tér) lehet megvásárolni, valamint az interneten keresztül a jegy.kvartelyhaz.hu címen keresztül.

Részletes program:

július 02.- *Szeret..lek*
július 03. - *Borka Mumusföldön*
július 05. - *Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora*
július 07.- *A csemegepultos naplója* (esőnap: 07.09.)
július 08.- *40! avagy véges élet*
július 10. - *Dominó*
július 12. - *Bankhitel*

Részletes információkat a fesztivál honlapján találhatnak az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397992655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása