7óra7

Meghirdette jövő évadát a Pesti Magyar Színház

Meghirdette jövő évadát a Pesti Magyar Színház

2015. 06. 12. | 7óra7

Tervezett bemutatók

*Nagyszínpad*

2015. október 2.
Arnold Wesker: A KONYHA ● színmű Rendező: Lengyel Ferenc m.v.

2015. október 16.
Carlo Goldoni: CHIOGGIAI CSETEPATÉ ● komédia
Rendező: Kéri Kitty m.v.

2015. november 27.
R. Rodgers-O. Hammerstein II.-H. Lindsay- R. Crouse: A MUZSIKA HANGJA ● musical
Rendező: Eperjes Károly

2016. február 27.
Peter Stone: SUGAR | Van aki forrón szereti ● musical
Rendező: Méhes László

2016. április 08.
Ronald Harwood: AZ ÖLTÖZTETŐ ● színmű
Rendező: Lengyel Ferenc m.v.

2016. május 06.
Fodor László: ÉRETTSÉGI ● vígjáték
Rendező: Verebes István

*Sinkovits Imre Színpad:*

2015. november 13.
Jean-Claude Carrière: NAPLÓ ● vígjáték
Rendező: Cserje Zsuzsa

2016. január 29.
Dario Niccodemi: HAJNALBAN, DÉLBEN, ESTE ● vígjáték
Rendező: Varga Éva

2016. április 22.
Eugene O’Neill: UTAZÁS AZ ÉJSZAKÁBA ● tragédia
Rendező: Málnay B. Levente

Lengyel Ferenc

A színház közelménye

A Pesti Magyar Színház célul tűzte ki, hogy estéről estére megtöltse 650 fős nézőterét, és ehhez igényes kiállítású, művészileg magas színvonalú, a közönség figyelmére számot tartó előadásokkal készül. A sajtóanyagban megtalálható a a részletes műsorterv, amely tartalmazza a tervezett hat nagyszínpadi és három stúdiószínpadi bemutatót, valamint azokat az előadásokat, amelyek műsoron maradnak a 2015/16-os évadban. Az első két premier színlapján olvasható a teljes szereposztás és az alkotók névsora. A két rendező, Lengyel Ferenc és Kéri Kitty vendégművészként vesz részt az alkotófolyamatban.

MINDEN ESTE SZÍNHÁZ
A Pesti Magyar Színház szélesre tárja kapuit a nagyközönség előtt, és tervei szerint különleges zenei csemegéket, kortárs művészeket, fiatal tehetségeket, a társulat tagjait és a színházi élet ikonikus nagyjait hozza el személyes közönségtalálkozókra ősztől. A Pesti Magyar Színház szeptemberben megrendezi a II. Országos Színházi Marketing Konferenciát - ennek hivatalos bejelentését is a sajtótájékoztatóra időzítettük.

SZUPERPRODUKCIÓK
Koprodukciós partnerek segítségével a színház nagyszabású terveket valósíthat meg. A legszínvonalasabb zenei produkciókat állítják színpadra a PS Produkcióval, a Bánfalvy Stúdióval, a Broadway Irodával, a Coincidance Produkcióval és a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel szövetkezve. A következő évad első felének a Muzsika hangja, a második felének a Sugar (Van aki forrón szereti) lesz a várva várt szuperprodukciója, ezt követi a Grease bemutatója. Illúzió címmel Bereczki Zoltán és vendégei a magyar zenei élet nagyágyúit hívja el hétfői koncertsorozatára.

TEHETSÉGGONDOZÁS
2016-ban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a színházon belül működő Pesti Magyar Színiakadémia. Diákjai fontos szerepet játszanak a színház életében. Miközben a gyakorlati munka során színészet mesterségét sajátítják el, az akadémisták alkotják az előadások "testét és tömegét". Estéről estére színpadra állva lesznek Pippi iskolatársai, pillangók, ferritek, Rumini matrózai és kalózai, és még ezer szerepben és jelmezben mutatják meg magukat. A színiakadémia ösztöndíjasai a tandíj kifizetéséhez kapnak segítséget – évente legalább két tanuló részesül támogatásban.

A MÚLT MEGŐRZÉSE
A Pesti Magyar Színház az egykori Nemzeti Színház jogutódjaként feladatának tartja történetének kutatását, megfogalmazását és nyilvánossá tételét. A magyar színház egészének 1949 utáni szakasza feldolgozásra vár, ezért a Pesti Magyar Színház együttműködésre lép a Theatron Műhely Alapítvánnyal (TMA) annak érdekében, hogy az 1949-2002 közötti „nemzetis” előadások értő és értelmező nyilvánosságot kapjanak. Az előadáscentrikus színháztörténeti koncepció mentén létrejövő elemzések mindenkinek hozzáférhetően a www.philther.hu felületen jelennek meg folyamatosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr707992653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása