7óra7

Színes nyár az Átriumban

Színes nyár az Átriumban

2015. 06. 15. | 7óra7

A POSzT OFF-programjában a pécsi Kodály Központban kirobbanó sikerrel szerepelt Az Őrült Nők Ketrece visszatér megszokott helyére, a Margit körútra, és nem kevesebb, mint tizenkét estén át várja közönségét, közte két különleges előadással. Július 8-án a 20. Budapest Pride Fesztivál eseményeként látható az Alföldi Róbert rendezte, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével játszott produkció. Ezen a napon több meglepetés is várható, kísérőeseményként kiállításmegnyitó, illetve az előadás alkotóival egy, a fesztivál témájához kapcsolódó beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők. A nyári blokk utolsó estéjén, július 11-én pedig egyéves születésnapját ünnepli az előadás: egy évvel ezelőtt tartották a nyilvános főpróbát, és azóta a hetvenedik előadáshoz jutott el a produkció, amely, függetlenül attól hogy éppen hétköznap délután vagy szilveszter éjjelén tűzik műsorra, minden alkalommal teltházas.

Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor

Az Őrült Nők Ketrece júniusban 24-én, 25-én, 26-án és 27-én (ezekre már minden jegy elkelt), júliusban pedig 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én, 8-án, 9-én, 10-én és 11-én látható.

Május 31-én mutatták be az Átriumban Csehov Sirály című művét, rangos szereposztásban: Arkagyinát, a színésznőt az operettsztár Oszvald Marika alakítja, társai: Kaszás Gergő, László Zsolt, Porogi Ádám, Trokán Nóra, Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge és Orosz Ákos. Az orosz drámaklasszikus friss szellemű feldolgozását Fehér Balázs Benő rendezésében láthatják a nézők. „A sirály pedig marad a kiterjesztett szárnyaival, ami maga a kitömött szárnyalás. Fehér Balázs Benő úgy tűnik, nagyon akarta, hogy ez a felszállásra való képtelenség ebben az előadásban visszaköszönjön. És majdhogynem sikerült is ezt elérnie” – írtuk az előadásról. (A teljes kritika itt olvasható

Sirály - Oszvald Marika és László Zsolt

A Sirály június 17-én, 18-án és 22-én látható az Átriumban.

Ötvenedik előadása felé közelít Antony Jay és Jonathan Lynn nagy sikerű tévésorozatának, az Igenis, miniszterelnök úr!-nak a színpadi magyar változata. A hatalom természetrajzát hol karcos szellemességgel, hol derűs iróniával, hol csípős feketehumorral ábrázoló darab ugyan angol, ahogyan szereplői is, ám akik már látták, tudják: a valósággal való egyezés korántsem a véletlen műve! A „válságkomédia” főszereplői: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra.

Igenis, miniszterelnök úr! - Hevér Gábor, Alföldi Róbert

A produkció június 13-án és 19-én tekinthető meg ebben az évadban utoljára az Átriumban.

Ugyancsak a nyáron kezdik próbálni a Kultúrbrigád és az Átrium új bemutatóját. A premier szeptember második felében várható, ezúttal egy Shakespeare-parafrázisra esett az alkotók választása: Ionesco Macbett című művét Alföldi Róbert állítja színpadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77992641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása