7óra7

Szolnok - A zenéé és a vidámságé a következő évad

Szolnok - A zenéé és a vidámságé a következő évad

2015. 06. 16. | 7óra7

Balázs Péter elmondta: a következő évadban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter musicaljét, A padlást láthatja a közönség a szolnoki társulat előadásában. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát Málnay Levente rendezésében mutatják be.

Balázs Péter Műsorra tűzik William Shakespeare egyik korai vígjátékát, A makrancos hölgyet Balázs Péter rendezésében, Kertész Marcella főszereplésével. Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát Kiss József rendezésében láthatja Szolnokon a közönség.

Nagyszabású zenekari kísérettel és díszlettel, Szinetár Miklós rendezésében viszik színre ifj. Johann Strauss A denevér című operettjét.

Molnár László szolnoki színész-rendező sajátos értelmezésében mutatják be Jaroslav Hasek világhírű Svejkjét. A Hello, Dolly! című romantikus musicalt a Madách Színház fiatal rendezője, Szente Vajk viszi színre.

Balázs Péter az évadzárón elmondta: az előadások és a nézők száma, valamint a színház bevétele is növekedett, a 2014/2015-ös évadban a nagyszínpadon tartott 208 előadást 97 ezer néző látta.

Az eseményen Gombos Judit színművésznőt a Szigligeti Színház örökös tagjává választották.

Az évadzárón adták át a Szigligeti-díjat, amelyet a nem művészeti állományban dolgozók kaphatják. Az elismerést idén Palatinus Ferencné, a gazdasági hivatal munkatársa és Nagy Mihály színpadmester vehette át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr737992631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása