7óra7

11 év után újra IETM Pesten

11 év után újra IETM Pesten

2015. 06. 29. | 7óra7

Az IETM a kortárs színház- és táncművészetek területén működő szervezetek hálózata, amely 50 országból mintegy 500 tagszervezetet, többek között fesztiválokat, színházakat, producereket, kormányzati szerveket, információs és kulturális központokat foglal magában. Az IETM szervezete évente kétszer, tavasszal és ősszel rendezi meg nagyobb szabású találkozóit rendszerint Európa különböző városaiban, hogy ezáltal a vendéglátó város és ország előadóművészeinek is lehetőséget adjon nemzetközi bemutatkozásra. 2004 után most ismét Budapest ad otthont a rendezvénynek. A november 4-8. között zajló találkozó szakmai programjának fő témája a demokrácia, mottója pedig: „Think outside the black box”.

A négynapos találkozó első napján, november 4-én a külföldi érdeklődők (elsősorban, de nem kizárólag) a fővároson kívüli, elsősorban a helyi közösségekkel együttműködő színházi műhelyeket látogathatnak meg. A szakemberek fogadására már lehet pályázni.

November 5-én és 6-án kerül sor a strukturált szakmai programra, amely három altéma keretében is körbejárja a demokrácia és az előadóművészetek kapcsolatát: az első a közösség, azon belül is a köztér és közművelődés, valamint a részvételi színház kérdéseivel, a másik az új technológiák előadó-művészeti lehetőségeivel és a lehetséges új közönség természetével foglalkozik. A harmadik tematika a színházi producerek mai szerepkörét és lehetőségeit vizsgálja. A találkozó további része a kanadai Esther Charron és Gary Hills moderálásával az Open Space különleges vitaplatform metodológiai keretei között folytatódik. A szakmai programok – az előadóművészetek számára fontos kérdések, problémák nemzetközi szintű megvitatásán túl – közvetlen kapcsolatépítési, bemutatkozási lehetőséget nyújtanak a magyar társulatok, művészek, szervezetek számára.

A szakmai program mellett megrendezett művészi programban szereplő hazai előadásokat ötfős zsűri válogatja széles platformról, elsősorban a független előadó-művészeti szervezetek repertoárjából.

Az IETM találkozó szervezői a Góbi Rita Társulat, a PanoDráma, a Placcc Fesztivál, a Pro Progressione, a Sín Műhely és a Tünet Együttes.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157992567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása