7óra7

Mi a magyar? és Mi a mi?

Mi a magyar? és Mi a mi?

2015. 07. 06. | 7óra7

A vasárnap kezdődött tíznapos próbafolyamat során az erdélyi és délvidéki színészek a budapesti k2 Színház tagjaival közösen készítenek egy olyan produkciót, amellyel a SPOT társulat novemberben részt vesz a Színművészeti Egyetemek és Főiskolák Nemzetközi Fesztiválján.

A Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében színre kerülő előadás munkacíme Mi a mi?, alcíme pedig: MAGYARázat egy felvonásban. A rendezők közölték, hogy Esterházy Pétertől kölcsönözték a címet, aki a Mi a magyar? kérdésére a: mi a mi? kérdéssel válaszolt.

Fábián Péter, Benkó Bence

"Mielőtt elkezdjük kutatni magyarságunk, azt a kérdést kell megválaszolnunk, mi a kérdésfelvetés oka. Mi a mi? Miért van szüksége a magyarságnak, hogy minduntalan saját magyarságát definiálja? Olyan természetes dolognak tűnik, hogy valaki német, angol, cigány, zulu vagy éppen magyar. Vajon a zuluk is kutatják önnön zuluságuk, vagy nekik olyan természetes, hogy zuluk, mint a levegővétel?" - idézte az alkotókat a portál.

A rendezők szerint ritkán adatik meg, hogy erről a kényes témáról magyarországiak és határon túliak közösen gondolkodhassanak. Az pedig még ritkább, hogy a közös gondolkodásra a színház világát képviselő huszonéves fiatalok vállalkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57992537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása