7óra7

Marlène Assayag és a Hitchcock-opera az idei Armel győztesei

Marlène Assayag és a Hitchcock-opera az idei Armel győztesei

2015. 07. 07. | 7óra7

A 2008-ban Szegeden alapított Armel Operaverseny és Fesztivál második alkalommal került megrendezésre Budapesten, ezúttal a Thália Színházban. A Fesztivál koncepciójának különlegessége, hogy a bemutatott darabok és azok főszereplői is versenyben állnak egymással. A díjazottakat nemzetközi szakmai zsűri választja ki, de a közönség is szavazhat kedvenc operájára.

A Varázsfuvola - Marlène Assayag

A Legjobb előadó díját a francia szoprán, Marlène Assayag kapta, aki az Éj királynője szerepét énekelte és alakította Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operájában, Alföldi Róbert rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színház produkciójában. A legjobb előadó díja egy saját, egész estés hangverseny a pécsi Kodály Központban, a Pannon Filharmonikus Zenekar kíséretével.

A Legjobb produkció díját a belga Muziektheater Transparant kortárs operája, az Alfred Hitchcock Hátsó ablak című filmjéből készült Private View nyerte el: Annelies van Parys zeneszerző és Tom Creed rendező munkája.

Private View

A fesztivál történetében már nem először, a zsűri különdíjat is kiosztott: a Calais ostroma és a Private View zenei kíséretéért a Pannon Filharmonikusokat részesítették speciális elismerésben.

A zsűri tagjai: a zsűri elnöke Henry LITTLE, az Egyesült Királyság Nemzeti Opera-Koordinációs Bizottságának elnöke és az Orchestras Live vezérigazgatója; Esther LEHOCZKI, az ARTE programigazgatója; Kjell ENGLUND, a Norrlandsoperan igazgatója és művészeti vezetője; Dieter KAEGI, a svájci Theatre Orchester Biel Solothurn főigazgatója, a Lismore Zenei Fesztivál művészeti igazgatója; VAJDA Gergely, klarinétművész, zeneszerző, karmester, az Armel Operafesztivál művészeti igazgatója.

A Fesztivál hagyományos Arte Közönségdíja, amelyet az Arte Concert honlapján való szavazással választ ki a közönség, a Sziget Fesztiválon kerül átadásra augusztusban, az Armel Opera Festival színpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587992535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása